Binnenkort sturen we via Messenger berichten naar Instagram en WhatsApp, en omgekeerd: de grote facelift van Facebook

Binnenkort sturen we via Messenger berichten naar Instagram en WhatsApp, en omgekeerd: de grote facelift van Facebook

Bij Facebook sleutelen ze momenteel aan een nieuwe functie waardoor je onderling kan chatten via Messenger, Instagram en WhatsApp, de drie berichtenapps van het bedrijf. Deze aangekondigde update kadert in een grootscheepse facelift die Facebook binnenkort wil doorvoeren.

Het nieuws over wat ze bij Facebook inter-app messaging noemen, werd op het ontwikkelaarscongres F8 in de Amerikaanse stad San Jose bekend gemaakt door Asha Sharma, hoofd consumentenproducten voor Facebook Messenger. Dat meldt onder andere de Amerikaanse techwebsite The Verge.

Sharma beweerde dat de nieuwe berichtenfunctie op een gelijkaardige manier zal werken als telefoongesprekken: “Ook daarbij hoef je niet te weten bij welke operator de andere persoon zit. Je kan hem of haar gewoon bellen. Hetzelfde geldt voor de berichtendiensten van Facebook: het bericht komt straks gewoon aan, welke app de ander ook gebruikt.”

Deze nieuwe plannen voor inter-app messaging maken wellicht deel uit van Project Lightspeed van Facebook, een nieuwe, aangekondigde versie van de Messenger-app. Wanneer Mark Zuckerberg deze interoperabiliteit op ons afvuurt, is nog niet bekend.

(Zuckerberg plooit voor Europese politici, die plots niet meer konden adverteren in heel Europa door strenge regels.)

linkedin

Desktopversie van Messenger

Alsof dit nieuws nog niet ingrijpend genoeg is, komt Facebook nog met een desktopversie van Messenger op de proppen. Daardoor kan de chatdienst ook op Windows- en macOS-computers en -laptops gebruikt worden. Dat meldt meldt de techwebsite 9to5Mac. De aankondiging werd ondertussen verwijderd van Facebook.

WhatsApp is trouwens al beschikbaar op desktops. Gebruikers kunnen hun iOS- of Android-app koppelen, om de app met een traditioneel beeldscherm en toetsenbord te gebruiken.

(Binnenkort meer doden dan levenden op Facebook.)

.igen.fr

News Feed naar achtergrond

Facebook-baas Mark Zuckerberg kondigde pas nog aan dat de nadruk van de sociale netwerksite zal verschuiven van de News Feed naar groepen en evenementen.

Door de News Feed kwam Facebook onder vuur te liggen wegens het schenden van de privacy van gebruiken en het verspreiden van fake news. De News Feed zal niet verdwijnen, maar moet z’n centrale plaats wel afstaan.

Gesponsorde artikelen