Left Right
scrollTop top

Bioscopen doen het goed: dit was de populairste bioscoopfilm van 2017


Bioscopen doen het goed: dit was de populairste bioscoopfilm van 2017

De bioscopen hebben een recordjaar achter de rug. Met een omzet van net geen 40 miljard dollar doen de bioscopen het beter dan alle jaren voorheen. De film die trouwens het meest werd bekeken in de bioscoop is ‘Beauty & The Beast’.

Een stijging van drie procent, dat is een groot verschil met twee jaar geleden toen er amper een procent stijging van de inkomsten werd genoteerd.

Terwijl Noord-Amerika een daling in de verkoop van bioscooptickets noteerde, zijn Hollywood en China toch de marktleiders in de filmindustrie. In de Verenigde Staten konden ze alweer de kaap van 11 miljard dollar aan inkomsten overschrijden, ook dankzij de hulp van de nieuwste Star Warsfilm The Last Jedi. Die bracht op drie weken tijd al meer dan een miljard dollar op, waarvan de helft in de Verenigde Staten.

Populairste

De meest succesvolle film op de internationale markt was de remake van Disney’s klassieker Beauty & The Beast. Die film bracht 1,26 miljard dollar in het laatje. Op de tweede plaats staat The Fate of the Furious (de 8ste Fast & Furious) die 1,23 miljard dollar inkomsten vergaarde.

De Chinese film is zelf ook bezig aan een opmars. Wolf Warrior is een Chinese actiefilm en die bracht 873 miljoen dollar op. Daarmee staat de film bij de honderd meest succesvolle bioscoopproducties ter wereld.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899