Bitcoin klimt boven 43.000 dollar; bereikt hiermee hoogste waarde sinds mei

Een uitbraak boven de 43.000 dollar van ’s werelds waardevolste cryptomunt doet de mogelijkheid van een stierenmarkt toenemen. Zoals dat dan gaat, kleurt ook de rest van de cryptomarkt groen.

Waarom is dit belangrijk?

Het is de hoogste waarde die Bitcoin bereikt sinds 19 mei, toen een heuse cryptocrash het financiële nieuws domineerde. Ook Ether doet het goed na z'n nieuwe update.
  • Bitcoins waarde is op het moment van schrijven 43.410 dollar.
    • ’s Werelds grootste cryptomunt in marktwaarde is ongeveer 1 procent gestegen de afgelopen week.
    • De tweede grootste cryptomunt in marktwaarde, Ether, laat een winst van 17 procent optekenen over dezelfde periode.
  • Sommige analisten zijn optimistisch over een brede crypto-rally en zien verdere opleving, vooral voor Ether.
    • “Een optimistische stemming lijkt te zijn teruggekeerd naar de cryptomarkten,” schreef Paolo Ardoino, CTO van Bitfinex, in een e-mail aan CoinDesk. “Toch is het niet waarschijnlijk dat de turbulentie die we de afgelopen weken op de cryptomarkten hebben gezien, zal afnemen.”
Bitcoinkoers de voorbije 24 uur op Bitstamp / bron: TradingView

Technische analyse

Bullish signalen: De voorbije week suggereerden verschillende analisten al dat een stevige rally in de maak was.

  • Verschillende technische indicatoren lieten bullish signalen zien, waaronder een cross-over tussen twee voortschrijdende gemiddelden die voor het laatst verscheen voor de stierenmarkt in 2020.  
  • Daarnaast was er data die significante accumulatie liet zien, gedreven door whales en retail investeerders.
  • Met name Bitcoins klim naar de 43.210 dollar was een belangrijke ontwikkeling voor zijn prijs, zoals opgemerkt door analist Rekt Capital, omdat dit de eerste keer was dat BTC in staat was om uit zijn meermaandse koerslimiet te breken.
    • “BTC heeft met succes de 200 day EMA (exponential moving average, red.) opgeëist als steun, een lange termijn graadmeter voor het beleggerssentiment ten opzichte van BTC. BTC heeft ook met succes de 21 week EMA opgeëist als steun, een bull market indicator. De markt wordt bullish.”
bron: Cointelegraph

De totale crypto-marktkapitalisatie staat nu op 1,719 biljoen dollar en het dominantiepercentage van Bitcoin is 46,2 procent.

Lees ook: Cathie Wood: “Herstelbeweging Bitcoin lijkt gekatalyseerd te zijn door Elon Musk”

Meer
Lees meer...