Left Right
scrollTop top

Bitcoin vermijdt symbolisch dieptepunt … en de koers van alle cryptocurrency kleurt weer groen


Bitcoin vermijdt symbolisch dieptepunt … en de koers van alle cryptocurrency kleurt weer groen

Bitcoin lijkt te herstellen na een moeilijke periode waarin sommige analisten de virtuele munt zelfs leken op te geven. De grootste cryptocurrency kwam namelijk dicht bij een zogenaamde ‘death cross’, een symbolisch punt dat vaak een teken is dat de koersdaling zich op lange termijn zal doorzetten. Maar ineens schoot bitcoin op 24 uur maar liefst 8,5 procent omhoog tot 7.400 euro en al snel volgden andere cryptocurrency.

Of het nu bitcoin, ethereum, ripple, bitcoin cash, litecoin of NEO was … de koers van alle grote cryptovaluta kleurde donkerrood begin deze maand.

Het onhandig afhandelen van de schulden van de failliete bitcoinbeurs Mt Gox en het bannen van reclame voor cryptocurrency door Google en Twitter zorgden vorige week nog voor nieuwe dieptepunten.

Death cross vermeden

Het was zelfs zo erg dat analisten vreesden voor een zogenaamde death cross. Dat gebeurt als de gemiddelde koers van de afgelopen vijftig dagen onder het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen zakt.

Investeerders zien dat vaak als een teken dat een koersdaling niet kortstondig is, maar zich op lange termijn zal doorzetten. Bitcoin kwam sinds 2015 niet meer in zo’n situatie terecht en wist het ook nu weer te vermijden.

“Geen gevaar voor globale financiële stabiliteit”

De moeilijk voorspelbare bitcoin verraste dus nog maar eens en klom gisteren ineens weer omhoog. Een van de redenen voor de koersstijging is de beslissing van de Financial Stability Board (FSB) dat G20-leden op korte termijn cryptocurrency niet zullen reguleren.

Volgens de FSB vormen virtuele munten op dit moment geen gevaar voor de globale financiële stabiliteit. Dat lieten ze weten op een bijeenkomst van de G20, een groep die zo goed als alle economisch grootste landen bevat.

50 procent hoger dan begin februari

Het goede nieuws zorgde ervoor dat de koers van de bitcoin vandaag even piekte naar 7.400 euro, maar liefst 8,5 procent hoger dan een dag ervoor en zelfs 50 procent hoger dan zijn laagste koers begin februari. Toch is er nog een groot verschil met de recordhoogte van meer dan 16.000 die eind december werd bereikt.

De vraag is dan ook wat bitcoin, en daarbij ook andere cryptocurrency, de komende tijd zullen doen. De symbolische death cross is dan wel vermeden, nog steeds werken heel wat landen aan reguleringen en die durven al eens negatieve gevolgen te hebben voor de koers.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452