Bjorg Lambrecht (22) overleden na val in Ronde van Polen

Bjorg Lambrecht Lotto-Soudal
epa

Tragisch nieuws uit de wielerwereld: 22-jarig toptalent Bjorg Lambrecht is tijdens de derde rit van de Ronde van Polen zwaar ten val gekomen. Lambrecht kwam tegen een rioolbuis terecht en overleefde de klap niet.

Bjorg Lambrecht was pas 22 maar gold als een absoluut toptalent bij zijn ploeg Lotto-Soudal. Na een opgemerkte 12de plaats in de Dauphiné in juni van dit jaar (en een verdiende witte trui) leek niets hem een bloeiende carrière in de weg te liggen. Maar vanmiddag rond vijf uur liep het mis.

Gevallen op een rioolbuis

Vanuit de toerorganisatie kwamen rond die tijd onheilspellende berichten: Lambrecht zou ten val gekomen zijn tegen een duiker. Dat is een soort rioolbuis, die water uit verschillende rivieren verbindt. Die val was dusdanig zwaar dat, zo klonken de geruchten, Lambrecht gereanimeerd moest worden. Zijn toestand zou dusdanig slecht geweest zijn, dat transport via helikopter niet mogelijk was.

Het ging per ambulance naar een ziekenhuis, maar daar mocht geen hulp meer baten. Een aangeslagen Lotto-Soudal liet weten dat Lambrecht overleden was en wenste familie, vrienden en teamgenoten van de jonge renner veel sterkte.

Wie was Bjorg Lambrecht?

Bjorg Lambrecht begon zijn profcarrière vorig seizoen bij Lotto-Soudal. Dankzij onder andere een tweede plaats in de Ronde van de Toekomst (achter Tourwinnaar Egon Bernal) en zilver op het WK voor beloften, werd hij gezien als een groot talent.

2019 was het jaar van de doorbraak voor Lambrecht. De amper 22-jarige Belg maakte indruk in de Ardennenklassiekers met een zesde plaats in de Amstel Gold Race en een vierde plaats in de Waalse Pijl. Lambrecht bewees ook al meermaals zijn talent als ronderenner en wilde op dat vlak uitblinken in de toekomst. Veel kenners voorspelden een grote wielertoekomst voor de jonge Belg.

Vorige week was Lambrecht nog te gast in Vive Le Vélo. Een dieptrieste Karl Vannieuwkerke deelde alvast deze foto.

Gesponsorde artikelen