‘Black Knight’: Nieuwe Zuid-Koreaanse serie grote hit op Netflix

De nieuwe Zuid-Koreaanse serie Black Knight is een groot succes op Netflix. De reeks is nog maar beschikbaar sinds afgelopen vrijdag, maar is nu al de tweede populairste serie van het moment op de streamingdienst.

Het label ‘Zuid-Korea’ staat op het vlak van fictie steeds meer voor kwaliteit en dus is het niet onlogisch dat Netflix met steeds meer Zuid-Koreaanse content komt. Eerder deze week raakte bekend dat de streamingdienst nog eens 2,5 miljard dollar (2,27 miljard euro) gaat investeren in programma’s van films uit het boomende Aziatische land. Netflix kondigde begin dit jaar al 34 Zuid-Koreaanse titels aan. Daarbij zit ook Black Knight, een reeks die eigenlijk al in 2022 was aangekondigd.

Met de serie Black Knight lijkt Netflix opnieuw een Zuid-Koreaanse hit te pakken te hebben. Afgelopen vrijdag ging de nieuwe reeks in première op de streamingdienst. Sindsdien kan je het volledige eerste seizoen, goed voor zes afleveringen van zo’n 45 minuten, bekijken.

Tweede populairste serie op Netflix

Een dag later was Black Knight al de tweede populairste serie van het moment op Netflix. De Zuid-Koreaanse sciencefictionthriller moet enkel Queen Charlotte: A Bridgerton Story voorlaten in de rankings. Ook bij ons staat de reeks voorlopig op een tweede plaats. In negen Aziatische landen staat Black Knight zelfs helemaal bovenaan.

Black Knight kan niet alleen goede kijkcijfers voorleggen. De reeks krijgt ook heel positieve commentaren. Zo heeft Black Knight op Rotten Tomatoes momenteel een score van 89 procent bij de recensenten en 87 procent bij het publiek.

Black Knight

Black Knight speelt zich af in het Koreaans schiereiland in het jaar 2071. Daar is de lucht zo verontreinigd dat mensen zo goed als niet buiten komen en voortdurend zuurstof nodig hebben om te overleven. De resterende menselijke bevolking, bestaande uit zo’n 1 procent van de originele bevolking, is dan ook heel hard afhankelijk van bezorgers.

In Black Knight volgen we de legendarische bezorger met de naam 5-8. Hij is een van de weinigen die in zijn functie blijft overleven tegen de extreme weersomstandigheden en aanvallen van buitenaf. 5-8 ontmoet de vluchteling Sa-wol die ervan droomt hem op te volgen als bezorger van zuurstof.

Meer
Lees meer...