‘Black Mirror’ lanceert veelbelovende trailer voor ‘Bandersnatch’

‘Black Mirror’ lanceert veelbelovende trailer voor ‘Bandersnatch’

‘Bandersnatch’, de eerste film van ‘Black Mirror’ komt op vrijdag 28 december uit. Dus was het hoog tijd voor een eerste trailer en daarin krijgen we eindelijk te zien waar de film over zal gaan. En uit de trailer kunnen we al enigszins afleiden dat het wel degelijk zal gaan over de eerste interactieve aflevering.

Op de valreep krijgen we nog het beste nieuws van het jaar, want Black Mirror heeft een trailer voor Bandersnatch gelanceerd. De film staat los van de seizoenen van de reeks, maar moet ons wel warm maken voor het vijfde seizoen dat we te zien zullen krijgen in 2019. Bandersnatch belooft een spannende en hoogtechnologische aflevering te worden, die misschien zelfs interactief zal zijn. (Lees hier alles wat we al weten over Bandersnatch.)

Interactief

Enkele maanden geleden lekte uit dat Netflix werkte aan een interactieve aflevering van Black Mirror. Het zou dus goed kunnen dat deze film die verwachte ‘aflevering’ zal zijn, waarbij je dus zelf je eigen einde kiest. Hier zijn een aantal argumenten waarom Bandersnatch de film wordt waarbij je zelf je einde kiest.

Allereerst is het ietwat vreemd dat Bandersnatch te vinden is onder de noemer films op Netflix. Black Mirror bestaat sowieso al uit losstaande afleveringen die bovendien wel vaker langer duren dan een uur. Bandersnatch moest dus duidelijk los staan van de andere afleveringen en dat kan dus te maken hebben met het kiezen van je eigen einde. Netflix heeft namelijk al eerder geëxperimenteerd met interactieve films. Zo zijn er Minecraft: Story Mode, Puss In Book: Trapped In An Epic Tale en Stretch Armstrong: The Breakout. Maar het ging hierbij dus telkens om films, dus kan dat wel een verklaring zijn waarom Bandersnatch geen aflevering is maar een film.

Verder is het ook opvallend dat precies dezelfde scène twee keer terugkeert in de trailer. Helemaal in het begin zien we hoe Stephen (Fionn Whitehead) twee pillen in z’n hand houdt en die inslikt. Iets later in de trailer zien we precies hetzelfde beeld. Alleen neemt hij de pillen hierbij niet in, maar spoelt hij ze door het toilet. Een ander einde dus, dat je waarschijnlijk zelf kan kiezen.

Het laatste en misschien wel meest doorslaggevende argument komt vanuit Zuid-Korea. Een website plaatste daar onlangs heel wat info over Bandersnatch online, zoals het plot, de hoofdrolspeler en de duur van de film. De omschrijving van het plot is letterlijk de omschrijving die Netflix geeft aan de aflevering en ook de hoofdrolspeler, Fionn Whitehead, klopt. Dus we mogen ervan uitgaan dat de website gelijk heeft en dus ook over de duur van de film. Want die bedraagt opvallend genoeg 312 minuten, wat meer is dan vijf uur. Een film van meer dan vijf uur, da’s toch iets te veel van het goede, tenzij je natuurlijk verschillende verhaallijnen kan kiezen.

Easter eggs

Black Mirror zou natuurlijk Black Mirror niet zijn als er geen easter eggs te vinden zouden zijn in de film. Dat zijn verwijzingen naar eerdere afleveringen. (Bekijk hier onze ranking van alle afleveringen van Black Mirror.) Of latere afleveringen, want in de aflevering ‘Playtest’ uit het derde seizoen zat er al een subtiele verwijzing naar Bandersnatch. De titel was te vinden op de cover van een magazine over gaming.

Maar ook in de trailer van Bandersnatch zitten er al twee verwijzingen naar eerdere afleveringen. Zo zien we in de achtergrond een poster van ‘Metal Head’, met daarbij het motorische killerhondje dat te zien was in de gelijknamige aflevering. Verder in de trailer is ook een beeld te zien uit de aflevering ‘White Bear’ uit het tweede seizoen.

Bekijk hier de trailer voor Bandersnatch:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen