‘Black Mirror’ seizoen 5 wordt nu gefilmd en dit zijn de eerste foto’s van de set

‘Black Mirror’ seizoen 5 wordt nu gefilmd en dit zijn de eerste foto’s van de set

Het vijfde seizoen van de Netflix-reeks ‘Black Mirror’ wordt momenteel opgenomen. Een van de filmlocaties is de St. George’s Walk in Croydon, Groot-Brittannië. Dit steegje met allerlei winkels werd helemaal terug gekatapulteerd naar de eighties. We mogen dus een aflevering verwachten die zich afspeelt in het verleden. 

Black Mirror is een van de populairste reeksen van Netflix. De serie brengt elke aflevering een afzonderlijk verhaal met als rode draad de – voornamelijk negatieve – invloed van technologische ontwikkelingen op het dagelijkse leven van de mens. Maar nu lijkt de reeks dus terug in de tijd te gaan. (Bekijk hier onze top 19 van alle afleveringen van Black Mirror.)

Setfoto’s

Momenteel is Netflix het vijfde seizoen van de reeks aan het inblikken. Daarvoor stuurde het vorige week een brief naar de buurtbewoners van St. George’s Walk in Croydon, in de buurt van Londen. Hierin kondigden ze aan dat er opnames zouden plaatsvinden van 25 tot 27 april.

Hierdoor konden mensen foto’s maken van de set en die maken duidelijk dat de bewuste aflevering zich afspeelt in de jaren 80. De winkels kregen een retro jasje en verschillende mensen gaven aan dat het hen terug katapulteerde naar de eighties.

Eighties

Waar de aflevering precies over gaat, is nog niet geweten. Maar we kunnen er al zeker van zijn dat minstens één scène zal plaatsvinden in WHSmith, een boekhandel, die ook langs de binnenkant omgebouwd werd.

Het is niet de eerste keer dat een aflevering van Black Mirror plaatsvindt in het verleden. Ook voor, de volgens vele beste aflevering van de reeks, ‘San Junipero’ keerde Black Mirror terug in de tijd. Verschillende scènes speelden zich af in de eighties, maar ook de nillies en de nabije toekomst kwamen in die aflevering aan bod. Het is dus niet zeker of de volledige aflevering van het vijfde seizoen zich in de jaren 80 zal afspelen.

‘Bandersnatch’

Alles lijkt erop dat de aflevering die momenteel gefilmd wordt ‘Bandersnatch’ zal heten. Hiermee wordt verwezen naar een fictioneel wezen uit het boek Through the Looking-Glass van Lewis Caroll, dat dateert uit 1827.

De bandersnatch is in het boek behoorlijk angstaanjagend met “een lange nek en snauwende kaak”. Het wezen is verder “woest en verbazingwekkend snel”.

Ook in de recente film Alice In Wonderland, in de versie met Johnny Depp als de Mad Hatter, komt de bandersnatch terug. Daarin wordt hij voorgesteld als een gigantische en bloeddorstige hondachtige. Het belooft dus een spannende aflevering te worden.

Wanneer het vijfde seizoen uitkomt, is nog niet geweten. Maar we kunnen vermoeden dat het eind dit jaar of begin volgend jaar op Netflix zal verschijnen.

Bekijk hier enkele beelden van de set in Croydon:

In deze boekhandel zal er waarschijnlijk een scène plaatsvinden:

De winkel werd tot in het kleinste detail terug naar de eighties gebracht:

En zoals we van Black Mirror gewend zijn, zijn er ook weer verwijzingen naar voorgaande aflevering:

Op de set werd ook een retro bus gespot:

Gesponsorde artikelen