Left Right
scrollTop top

Blankenberge zet meeuwen aan de pil


Blankenberge zet meeuwen aan de pil

Er zijn te veel meeuwen in Blankenberge en daar wil de stad dringend iets aan doen. De meeuwenplaag zorgt voor enorme overlast bij toeristen en dus moeten er minder ter wereld komen. De oplossing? De anticonceptiepil voor meeuwen en ja, dat werkt.

Al eens een broodje proberen opeten op de dijk van Blankenberge? Je ooit al afgevraagd waarom alle broodjeszaken en frituren een bordje hebben waarop staat dat je je overschot niet zomaar mag achterlaten? Het antwoord op al die vragen: meeuwen. Meeuwen zijn verdomd agressieve beesten en ze hebben altijd honger. Het zijn er in Blankenberge te veel. Dus ging de stad op zoek naar een oplossing.

Europese primeur

Die hebben ze gevonden bij de traditionele anticonceptiepil. Nuja, traditioneel, ze is wel degelijk bedoeld voor vogels, en er is zelfs al bewijs dat ze zou werken. Toch gaat het om een Europese primeur, want oorspronkelijk werd de pil alleen gebruikt voor duiven.

Het belangrijkste voorbeeld is dat van de duiven op het San Marco-plein in Italië. Daar liepen ook veel teveel van de vogels rond en dus werd de anticonceptiepil gelegd op plekken waar de vogels normaal eten. De populatie nam er drastisch af, er werden minder jongen geboren en iedereen kon in rust en vrede verdergaan.

Tongeren

Ook in België werd de techniek al toegepast op duiven: in Tongeren verminderde de duivenpopulatie ook met één derde op een jaar tijd. Dezelfde dierenarts die het project in Tongeren leidde, Pieter Colla, zal dat nu ook in Blankenberge doen. Kwestie dat je je broodje in vrede kan opeten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...