Blind Getrouwd, Liefde voor Muziek, boksen … Deze 20 programma’s kan je in het voorjaar op VTM zien

Blind Getrouwd, Liefde voor Muziek, boksen … Deze 20 programma’s kan je in het voorjaar op VTM zien

Tien nieuwe programma’s en tien programma’s die terugkeren. VTM heeft z’n voorjaar van 2018 uit de doeken gedaan. ‘Blind Getrouwd’ en ‘Liefde Voor Muziek’ zullen ongetwijfeld weer voor de beste kijkcijfers zorgen, maar de zender verwacht ook veel van ‘Boxing Stars’, de fictiereeks ‘De Infiltrant’ en het debuut van Lieven Scheire aan de Medialaan.

1. De Infiltrant

VTM

Eén van de grootste producties voor VTM in het voorjaar is de nieuwe fictiereeks De Infiltrant. De eerste beelden die de zender verspreid heeft, vormen een mix tussen een Hollywood-film en de Netflix-serie Narcos. Het verhaal gaat over Danny Desmedt, een veroordeelde oplichter die opnieuw achter de tralies dreigt te belanden, tenzij hij de politie helpt om als informant een drugsdealer te pakken. Danny weet niet dat hij eigenlijk meer is dan gewoon een informant.

De cast ziet er bijzonder geslaagd uit. Geert Van Rampelberg speelt de hoofdrol, en wordt bijgestaan door Dirk Roothooft, Wouter Hendrickx, Natali Broods en Peter Van den Begin. Die laatste twee zag je tot voor kort nog een belangrijke rol spelen in de serie Tabula Rasa. De makers van deze nieuwe reeks ken je ook wel, want ze zijn onder andere verantwoordelijk voor Eigen Kweek.

2. Blind Getrouwd

VTM

Tenzij minister van Justitie Koen Geens (CD&V) er nog een stokje voor steekt, zal het derde seizoen van Blind Getrouwd er heel vlug in het nieuwe jaar aankomen. Wat we al mogen weten: er zijn deze keer vijf potentiële koppels. Achter de schermen wist de wetenschap voldoende mensen te koppelen om hen het jawoord te laten geven. Zoals gewoonlijk zien ze elkaar letterlijk pas voor het eerst op het moment dat ze gaan trouwen. Wat aanvankelijk een omstreden concept leek, is intussen helemaal ingeburgerd. Zo vertellen de makers dat er bijna 3.600 inschrijvingen zijn binnengekomen.

Toch was Justitie dus niet helemaal opgezet met het programma, en de crew is het gaan mogen uitleggen op het kabinet van Geens. Maar sindsdien hebben ze er niks meer van vernomen, dus als alles goed gaat is je vaste afspraak in het voorjaar van VTM er binnenkort opnieuw.

3. Boxing Stars

VTM

Iets meer dan een jaar geleden werd de zender CAZ gelanceerd met een heus boksgala tussen BV’s. Uitsmijter was toch wel het gevecht tussen Olga Leyers en Josje Huisman. Dus besloot VTM het concept naar de hoofdzender te halen en nog meer BV’s in de ring te werpen. Tot nu toe doen ze wel heel geheimzinnig over de deelnemers. Natalia was al bevestigd, en vandaag voegden ze er ook Laura Tesoro aan toe.

Bij de mannen circuleert de naam van journalist Faroek Özgünes. Hij bokst in zijn vrije tijd, dus ze zullen iemand moeten vinden die het waardig is de handschoen tegen hem op te nemen. En hij moet uit dezelfde gewichtsklasse komen. Dat is voor sommige BV’s misschien het moeilijkste obstakel, want de weging vormt een vast onderdeel van het programma. Ja hoor, je gaat exact weten hoeveel je favoriete BV weegt!

4. Liefde Voor Muziek

Nog een vaste waarde in het voorjaar is het mooie Liefde Voor Muziek. De lat lag hoog, want in 2017 verzamelde VTM schitterende namen voor een grand cru-editie. Ook nu mogen ze er zeker zijn: Niels Destadsbader, Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Silvy De Bie, Sharon den Adel, K’s Choice en Coco Jr. zullen elkaars grootste hits onder handen nemen om er in eigen stijl een totaal nieuw nummer van te maken. Nu nog horen we op de radio liedjes uit de vorige seizoenen, dus hou je klaar voor een pak nieuwe hits.

Wie er zeker eentje gaat hebben, is Jasper Steverlinck. In primeur hebben we al een cover van een hit van Within Temptation mogen horen, en noteer maar dat Jasper in 2018 z’n grote comeback zal maken.

5. Kan Iedereen nog Volgen?

VTM

Lieven Scheire is de nieuwe Gert Verhulst aan het worden, want we zagen hem de voorbije jaren al op elke televisiezender. VTM ontbrak nog op z’n lijstje en nu hij geen exclusiviteitscontract met de VRT meer heeft, kan hij ook aan de Medialaan een beetje wetenschappelijke kennis komen onderwijzen. Wordt hij een concurrent voor de broers Coppens? Wellicht niet, want Lieven schenkt zijn eigen lichaam niet aan de wetenschap, en in deze show ligt de nadruk op dingen in de niet zo verre toekomst.

Robots, zelfrijdende wagens, vuilbakken die je boodschappen regelen, … Telkens zijn er ook enkele bekende gezichten aanwezig in z’n show. “Er mocht maximaal één slonzige nerd per aflevering in zitten, want de kammen van de styling verslikken zich daarin”, grapt Lieven Scheire.

6. Tweesterrenrestaurant

VTM

Geen Mijn Pop-uprestaurant volgend jaar. We hopen dat het concept in 2019 in een nieuwe versie mag terugkeren, maar er zat het voorbije jaar toch wat sleet op. Dat betekent niet dat er komend jaar niet in de potten wordt geroerd op VTM. Gert Verhulst zal even op z’n honger moeten blijven zitten, maar Sergio Herman is wel van de partij. In mei zullen we een hele maand vier bekende duo’s volgen terwijl ze hun eigen restaurant uitbaten. Een soort Mijn Pop-uprestaurant VIP dus, al wordt de show niet zo genoemd.

Het zal duidelijk allemaal snel gaan: in één week tijd moeten ze een concept uitdenken, hun restaurant inrichten, een menu samenstellen, personeel kiezen én aan de slag gaan. Hun einddoel: twee dagen lang zoveel mogelijk betalende klanten ontvangen en tevreden naar huis sturen. We zijn benieuwd welke BV’s deze uitdaging zullen aangaan.

7. Boer Zkt Vrouw Internationaal

VTM

Eigenlijk is dit een programma voor het najaar van 2018, maar VTM lanceert het concept al in de lente met een aflevering waarin vrouwen worden opgeroepen om zich in te schrijven. Dina Tersago probeert opnieuw enkele boeren te koppelen, en ze krijgt de hulp van An Lemmens. Daarvoor zullen ze eens niet in België blijven, want ze zoeken succesvolle Vlaamse boeren in het buitenland op. Waar ze precies naartoe gaan mogen we niet weten, maar An Lemmens verklapte ons al wel dat ze veel gaat mogen reizen in 2018.

8. Groeten Uit

VTM

Nu we het toch over An Lemmens hebben … zij wordt één van de VTM-gezichten die je volgend jaar het vaakst op je scherm gaat zien. Zo komt er ook een nieuw seizoen van Groeten Uit, het programma dat toch een beetje onverwacht enorme kijkcijfers haalde. Het concept is dan ook heel mooi, en we kunnen nu al voorspellen dat twee nieuwe sterren geboren zullen worden. Zo nemen Sam Gooris en Kelly Pfaff deel en gaan ze een weekend terug naar het jaar 1989, toen Kelly 12 jaar was.

Schrik niet, want je gaat ook de kleine Shania en Kenji uit De Pfaffs terugzien, en dat zijn nu twee flinke tieners. Bovendien zijn ze niet op hun mondje gevallen. We voorspellen dat dit hun geslaagde tv-debuut wordt en we hen nadien nog wel zullen zien opduiken.

9. Alloo Bij

VTM
Ze je nu even schrap voor een overdosis Luk Alloo, want hij is dat andere gezicht dat niet van het scherm te slaan valt in 2018. Hij heeft liefst drie nieuwe programma’s klaar. Het eerste ken je al, want hij heeft opnieuw een aantal bekende gezichten gevolgd. Eén daarvan is zijn eigen schoonvader, Will Tura. Ook NV-A-politicus Theo Francken liet in z’n kaarten kijken door Alloo. Voorts ook Ingeborg, Guga Baul en nog enkele andere verrassende portretten in Alloo-stijl.

10. Alloo in de Nacht

VTM
Het eerste seizoen is nog maar pas gedaan, en Luk Alloo heeft er al een tweede klaar. De nieuwsdienst van VTM was er dan ook heel tevreden over. Opnieuw duikt Alloo het nachtleven in om mensen te volgen die pas beginnen leven wanneer de zon onder gaat.

11. Alloo en de Liefde

VTM
Ze vroegen Luk bij VTM ook wat hij nog eens graag zou doen. ‘Alloo bij Obama’ was het antwoord, maar dat leek niet meteen zo realistisch. En dus somde Luk nog een paar andere onderwerpen op: verslaafd zijn aan seks, 6 keer getrouwd zijn, betoverende relaties, onbeantwoorde liefdes, … Kortom, een reeks Jambersiaanse thema’s. Stilaan verandert hij dus echt in de Paul Jambers van de 21ste eeuw, maar Luk behoudt zijn eigen gekende stijl. En daarom doopten ze zijn programma: Alloo en de Liefde.

12. Weg Met Ons Ma

VTM

De titel van dit programma kan je op het verkeerde been zetten, want het gaat niet over mensen die hun moeder de deur wijzen. BV’s gaan op vakantie met hun mama, en telkens leren we hen van een andere kant kennen. Bart Kaëll beschikt bijvoorbeeld over een kranige moeder van 84 jaar die nog altijd heel sportief is. We gaan haar op een jetski zien zitten, maar ook aan een parachute achter een boot zien hangen. Alsof ze nog een jong veulen is.

Hilde De Baerdemaeker zal dan weer een emotioneel portret met haar moeder maken, want zij verloor dit jaar haar vader. Dus zal het tripje tussen moeder en dochter iets zwaarder geladen zijn.

13. Tegen De Sterren Op

VTM

De cast van Tegen De Sterren Op is dit seizoen weer wat aangegroeid. Twee nieuwe gezichten, en eentje heeft zichzelf al bekend gemaakt: Louis Talpe. Hij heeft eigenlijk zelf gesolliciteerd met zijn indrukwekkende imitatie van Jan Mulder in De Slimste Mens ter Wereld vorig jaar. Maar hij gaat dus nog andere typetjes onder handen nemen, en eentje daarvan is James Cooke. Niet eenvoudig, vooral omdat de geweldige Guga Baul hem nog tot voor kort imiteerde.

Nathalie Meskens, Jonas Van Geel, Tine Embrechts, Ella Leyers, Clara Cleymans, Chris Van Espen, Walter Baele en Ivan Pecnik keren allemaal terug.

14. Dossier X

VTM

Van de nieuwsdienst zijn er ook nog twee boeiende programma’s in aantocht. In Dossier X duiken we in de meest opzienbarende criminele verhalen van ons land. Zo was er in 2003 een roof van een kluis waarbij de dieven een buit van 100 miljoen meenamen. “Dit zou een goede Hollywood-film kunnen zijn, maar zoals wel vaker is de realiteit spannender dan fictie”, licht de hoofdredacteur van VTM Nieuws, Kris Hoflack, toe.

Andere zaken die aan bod zullen komen zijn onder andere de ontvoering van Vanden Boeynants, en een verhaal over een smokkelbende.

15. F-16

VTM

Interessanter nog wordt wellicht de docureeks over de Belgische F-16-piloten. VTM Nieuws mocht hen volgen tijdens hun opleiding, maar ook in het buitenland in de strijd tegen IS. Dat is vrij uitzonderlijk, want normaal willen de piloten anoniem blijven. Vijf van de zes mensen die gevolgd worden, besloten toch herkenbaar in beeld te komen. Hun namen zal het programma natuurlijk niet vrijgeven, dus je gaat allerlei bizarre codenamen horen. “Een soort Top Gun in Vlaanderen, maar dan zonder de mooie vrouwen”, zegt Hoflack.

16. Beste Kijkers

VTM
Het heeft een tijdje geduurd, maar Beste Kijkers keert dan toch nog terug. Het programma begint wel met een speciale bezetting, want Tine Embrechts is nog maar pas bevallen en moet de eerste afleveringen verstek geven. Dus haalt VTM zijn traditionele supersub boven: Ruth Beeckmans. Sven De Ridder heeft geen bevallingsverlof en hij zit dus wel trouw op z’n plaats. Nathalie Meskens presenteert de show en haalt weer de grappigste tv-momenten uit binnen- en buitenland boven. Zij beginnen er al bij de start van januari aan.

17. Belgium’s Got Talent

VTM

The Voice Van Vlaanderen zit er bijna op, en dus begint die andere talentenjacht opnieuw. Belgium’s Got Talent gaat op zoek naar een opvolger voor Baba Yega. De vreemde, dansende mannetje zijn intussen in het buitenland aan een opmars bezig. De jury zal strenger worden, maar is onveranderd gebleven: Niels Destadsbader, Dan Karaty, Stan Van Samang en alweer An Lemmens zullen hun oordeel vellen. Ze hebben er intussen al zo’n 200 audities opzitten.

Eén nieuwigheid: de Golden Buzzer die vorig jaar z’n intrede deed, zal een nog grotere rol spelen. Ook presentatoren Koen Wauters en Laura Tesoro zullen één keer op de knop mogen drukken om hun favoriet in de wedstrijd te houden.

18. Echte Mensen: Jong Leven

VTM
Nog een laatste nieuw programma op VTM is Echte Mensen: Jong Leven. Daarin volgen we enkele mensen die het beste van zichzelf geven om jonge levens te beschermen en te redden. Een kinderkankerarts, verplegers, een juf die zieke kinderen les komt geven, … Mooie portretten van gewone mensen die iets bijzonder doen. Wellicht het programma dat hier en daar een zakdoek zal doen bovenhalen.

19. De Wensboom

VTM
En nu we toch over feel good-televisie bezig zijn: Niels Destadsbader mag opnieuw de dromen van enkele kinderen helpen uitkomen. Zij mogen een wens doen voor iemand die heel belangrijk voor hen is, en Niels laat die vervolgens uitkomen. Van racen op een rivier tot meevliegen met de Seaking, en zelfs je oma een rolletje in Familie geven. Niels maakt dit programma naar verluidt heel graag, en geeft dus niet snel op.

20. De Zonen van Van As

VTM
Afsluiten doen we met nog een programma dat terugkeert voor een nieuw seizoen. De Zonen van Van As zijn nog altijd op zoek naar opdrachten waarmee ze hun zwarte kas kunnen vullen. Maar deze keer barst bij de broers zelf een bom. De cast van de voorbije jaren keert terug en wordt aangevuld met enkele nieuwe namen, waaronder Sam Louwyck en Maaike Cafmeyer, die al eerder samen speelden in Eigen Kweek.

Gesponsorde artikelen