Blizzard werkt aan een ‘Pokémon GO’-versie van klassieker ‘Warcraft’

Blizzard werkt aan een ‘Pokémon GO’-versie van klassieker ‘Warcraft’

‘Warcraft’, een van de meest iconische gamefranchises ooit, zal een mobile game krijgen gebaseerd op ‘Pokémon GO’. Ondanks de vernietigende reacties na de aankondiging van ‘Diablo Immortal’ blijft Blizzard dus inzetten op mobile games. 

De aankondiging van Diablo Immortal was een regelrechte afgang voor Blizzard. Als heel de wereld zit te wachten op Diablo 4, ben je er met een, op zich nog wel leuk, Diablo-mobile game aan voor de moeite. Het moet zowat een van de pijnlijkste aankondigingen ooit zijn geweest in de gamewereld

“Is dit een misplaatste 1 aprilgrap?” Pijnlijker kan je een vraag tijdens een Q&A van een nieuw game niet hebben. De fans waren duidelijk niet opgezet met de nieuwe mobile-only Diablo-titel. Maar dat heeft het geloof in mobile bij developer Blizzard niet getemperd. Integendeel. Anonieme medewerkers van de iconische producent kondigen zelfs aan dat er gewerkt wordt aan een Pokémon GO-versie van Warcraft!

Mobile games

Neen, het gaat niet goed met Blizzard, en dat was reden genoeg voor gamingwebsite Kotaku om op onderzoek te gaan. Zij spraken met elf huidige en voormalige medewerkers van Blizzard, die wel anoniem willen blijven, en kwamen zo een hoop te weten over (de toekomst van) het bedrijf. En een van de meest opvallende passages gaat over het blijkbaar enorm sterke geloof van Blizzard, en z’n medewerkers, in mobile games. En, zo blijkt toch uit de reacties van de medewerkers, niet omdat die misschien wel winstgevender zijn, maar vooral omdat ze zelf ook echt fan zijn.

“Er zijn een hele hoop mobiele gamers bij Blizzard”, stelt een huidige werknemer. “Veel mensen hier zijn echt enthousiast over mobile games. De reactie binnen het bedrijf op Immortal is heel anders dan de reactie van buiten het bedrijf. Een groot deel van de gedachtegang hierachter is dat mensen aan kleinere projecten willen werken. En kleinere projecten zijn logischer op mobile.”

Pokémon GO

Maar het gaat verder dan dat. Volgens verschillende developers zou Pokémon GO (dat onlangs een vierde generatie pokémon introduceerde) een grote hype zijn binnen Blizzard. Zo sterk zelfs dat het grote Ork-standbeeld dat buiten het hoofdkwartier staat (zie tweet), en toevallig ook een Pokémon Gym is, vaak wordt omgeven door ettelijke Blizzard-medewerkers die trachten de controle over de gym over te nemen.

Die liefde voor Pokémon GO zou zelfs geleid hebben tot een nieuw project: een Pokémon GO-versie van de iconische Warcraftfranchise. Aan het hoofd van het project zou Cory Stockton staan, niet alleen voormalig lead designer van het immens populaire World of Warcraft (waar recent ook een Classic-versie van werd aangekondigd) maar zelf ook een enorme Pokémon-fan. Volgens reacties van medewerkers die de mobile game al hebben kunnen uittesten, zou het trouwens veel meer om het lijf hebben dan Pokémon GO, zoals, onder andere, een sterkere focus op single-player.

De aankondiging zal vele hardcore-Warcraft-fans, die games vaak liever op pc spelen, waarschijnlijk tegen de borst stuiten; net zoals de aankondiging van Diablo Immortal die hard Diablo-fans niet echt kon plezieren. Maar de potentiële miljoenen dollars die Blizzard ermee kan binnenhalen, gekoppeld aan het enthousiasme van de developers voor mobile games, maakt het voor Blizzard een logische keuze.

Gesponsorde artikelen