‘Blonde’: Bekijk hier hoe Ana de Armas verandert in Marilyn Monroe

Iedereen die de nieuwe film Blonde op Netflix al heeft gezien, was ongetwijfeld onder de indruk van de gelijkenis tussen actrice Ana de Armas en de echte Marilyn Monroe. Netflix deelde dan ook een timelapsevideo die toont hoe de Spaans/Cubaanse actrice verandert in de blonde Hollywoodster.

De meningen over de film Blonde, die sinds vorige week op Netflix staat, mogen dan wel verdeeld zijn. Over één iets is haast iedereen het eens: hoofdrolspeelster Ana de Armas zet een ijzersterke prestatie neer als Marilyn Monroe. De actrice toont in Blonde niet de glamour uit het leven van een van de populairste sterren ooit, maar juist de duistere, intrieste kant en interne trauma’s.

Tot 3 uur per dag in make-upstoel

De keuze van regisseur Andrew Dominik voor de Cubaans/Spaanse actrice Ana de Armas voor de rol van Marilyn Monroe lijkt nochtans op het eerste zicht verrassend. Toch was Dominik van bij het begin overtuigd van zijn keuze. “Ik wist dat ze op haar leek. Ik kende Ana’s gezicht en er waren veel overeenkomsten. Maar toen de make-up eenmaal was gedaan en ze de pruik op had, was het ongelooflijk om te zien. Het was een fantasie tot leven zien komen, een fantasie die ik al tien jaar met me meedraag”, zegt de regisseur, die al meer dan een decennium plannen had om de film Blonde te maken.

Om die metamorfose te bewerkstelligen, was er wel enorm veel werk nodig. Zo zat de Armas dagelijks tot drie uur in de make-upstoel. Bovendien moesten er regelmatig kleine aanpassingen gedaan worden omdat Blonde Marilyn Monroe over een langere periode in haar leven toont. Haar uiterlijk veranderde dus in het echt doorheen de tijd en dat moest ook het geval zijn in Blonde.

Rode lippenstift

Het meeste werk tijdens de transformatie van Ana de Armas naar Marilyn Monroe werd gedaan door een duo met jarenlange ervaring in de filmwereld. Tina Roesler Kerwin was hoofdverantwoordelijke voor make-up en Jaime Leigh McIntosh hoofdverantwoordelijke voor haar en kapsels. Je ziet hen dan ook vooral aan het werk in de timelapse van Netflix.

Wie goed oplet, merkt echter dat we één belangrijk detail niet zien gebeuren in de video: het aanbrengen van de iconische rode lippenstift. Daar is een heel eenvoudige uitleg voor. Dat was namelijk het enige wat Ana de Armas zelf deed. “Aan het einde van heel het make-upproces, als soort kers op de taart. Tijdens de opnames werd ik er steeds beter in”, zei de actrice daar recent zelf over aan Netflix.

Bekijk hier de timelapse die de transformatie van Ana de Armas naar Marilyn Monroe toont:

Blonde is te zien op Netflix. Meer fan van series? Bekijk onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...