‘Blood & Water’ op Netflix: nieuwste Zuid-Afrikaanse coming of age-serie

Tot onze grote vreugde blijft Netflix ons verrassen met nieuwe series en films. Als je fan bent van Gossip Girl en Elite, komt er binnenkort een nieuwe bingewaardige serie uit die je zeker gezien moet hebben! Blood & Water is een Zuid-Afrikaanse coming of age-serie en komt 20 mei al uit.

Een nieuw tienerdrama op Netflix dat iets weg heeft van Gossip Girl en Élite? Dat moet wel een nieuwe verslaving worden. De streamingdienst loste onlangs de eerste beelden van Blood & Water en het ziet er alvast veelbelovend uit!

Blood & Water

https://www.instagram.com/p/B_3UC6Yp69n/

In de eerste beelden van Blood & Water zien we Puleng Khumalo (Ama Qamata) als nieuwe student op een privéschool in Kaapstad. Ze wordt bevriend met Fikile Bhele (Khosi Ngema) die door haar klasgenoten beschreven wordt als influencer die ‘vroeg of laat crasht‘. Maar Puleng draagt een geheim met haar mee: “Mijn vrienden weten niet eens wie ik echt ben, en met Fikile krijg ik de kans om opnieuw te beginnen.” De vriendschap groeit, maar niet zonder de nodige chaos. De trailer is heel mysterieus en meer komen we eigenlijk niet te weten. Toch onthult de beschrijving op Netflix iets meer informatie: “Een tiener in Kaapstad heeft een toevallige ontmoeting op een feestje en wil bewijzen dat een zwemster van een privéschool haar zus is die na haar geboorte is ontvoerd.”

Release

Netflix lost 20 mei het volledige eerste seizoen op de streamingdienst. En aangezien het maar zes afleveringen bevat, zal het ook niet lang duren vooraleer we de hele serie hebben uitgekeken. Blood & Water leunt het dichtste aan bij Gossip Girl, maar heeft ook wat weg van Élite en Riverdale. En dat zijn niet toevallig dé guilty pleasures van velen onder ons. Afwachten dus waar de nieuwe tienerdrama’s ons deze keer zullen brengen.

Blood & Water is ook de tweede Afrikaanse original op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Blood & Water:

Dit zijn de 50 beste series op Netflix

Meer
Lees meer...