BOB-controle gaat vrijdag de baan op, maar ze zien er helemaal anders uit

BOB-controle gaat vrijdag de baan op, maar ze zien er helemaal anders uit

Chauffeurs, opgelet: de BOB-controle gaat weer de weg op, vanaf deze vrijdag. De kans dat een goedgetimede sms je voorbij een controlepost doet rijden, is vanaf dit jaar wel erg klein, want de politie is van strategie veranderd. De BOB-patrouilles zullen sneller verplaatst worden. Zo willen ze meer dronken chauffeurs onderscheppen. 

Wie is er BOB vanavond“, je hebt de vraag sowieso al gesteld. En da’s logisch, want tijdens de kerstdagen drink je al wat meer en dus moet er iemand nuchter blijven. Maar wie ook aan z’n maten vroeg om de locaties van BOB-controles door te sms’en, vangt dit jaar waarschijnlijk bot. De BOB-controles worden namelijk hyperflexibel: tegen dat je bericht krijgt, zijn ze waarschijnlijk al verplaatst.

Pakkans verhogen

De tijd van de grote controles, 24 politie-agenten, een paar uur een volledig stuk weg afsluiten, is daarmee achter de rug. In plaats daarvan zullen er vier teams van zes inspecteurs op de baan gaan, waarmee de pakkans natuurlijk aanzienlijk verhoogt. Dat zegt minister voor Binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA) aan De Morgen.

Daarmee moet de pakkans substantieel verhogen. Niet alleen omdat er meer controles zullen zijn, maar omdat de bestaande controles ook om de veertig minuten van locatie zullen veranderen. Ook de mobiele politieteams, die onderweg voertuigen uit het verkeer halen, blijven natuurlijk actief. Wie een paar keer over de volle witte lijn gaat, kan dus ook wel degelijk op de bon vliegen.

Zware ongevallen verminderen

Met de maatregel wil Jambon het aantal zware ongevallen terugdringen. In 2016 stierven meer dan 500 mensen als gevolg van een verkeersongeval. Dat was een scherpe daling met het jaar daarvoor, maar dat wil natuurlijk zeggen dat er nog steeds elke dag iemand om het leven komt op de weg.

Gesponsorde artikelen