Boef geband van festivals, maar hier mag hij (onder een bierblikjesregen) wél nog komen

Boef geband van festivals, maar hier mag hij (onder een bierblikjesregen) wél nog komen

Na de uitlatingen en flauwe excuses van ‘Habiba’-rapper Boef, denken steeds meer festivals na over de programmatie van de Fransman. Maar op een aantal festivals is de man nog perfect welkom, al lieten een pak Facebook’fans’ al weten dat ze hem zullen onthalen met een regen van bierblikjes. 

Je zal Boef op een heel wat festivals niet meer zien, maar een aantal onder hen gaat toch verder met de muzikant in zee. Nadat de jongerenafdeling van reisorganisatie Corendon de buitenlandse optredens van de rapper cancelde, paste ook Muse Misse in Os (Zuid-Nederland) voor een de geplande passage van Boef. Uiteindelijk plooide ook Paaspop onder druk van tickethouders. Zij dreigden Paaspop “zelf te boycotten als Paaspop Boef niet boycot.” Exit Boef, maar enkele festivals zien de rapper toch nog graag komen.

Even wat context: op Oudjaar heeft Franse, maar Nederlandstalige rapper Boef, echte naam Sofiane Boussaadia, autopech. Hij wordt opgepikt door drie dames, maar in plaats van hen te bedanken, gooit hij een snap online waarbij hij de dames ‘kechs’ noemt. Een verder video, waarin hij bij uitbreiding bijna alle vrouwen hoeren noemt, hielp de zaken niet vooruit. Uiteindelijk kwam een oprechte verontschuldiging te laat, en het kalf was verdronken.

Boef072

Geen boycot, wel bier

Maar dat wil niet zeggen dat Boef volledig geboycot wordt deze zomer. Het Eurosonic/Noorderslag-festival besloot om Boef wél in de programmatie te houden. “We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij”, zegt de organisatie aan Omroep Brabant.

Ook op het Indian Summer Festival onderhoudt het liefst goede contacten met Boef, want zij “Distantiëren zich van de uitspraken van Boef met betrekking tot het seksistisch beledigen van vrouwen. Het doorgaan van zijn optreden op Indian Summer hebben we in beraad. Jonge mensen maken fouten, maar verdienen ook een tweede kans. We zijn in gesprek met zijn management om te kijken of we voldoende vertrouwen hebben in zijn excuses en belofte van beterschap.”

Het zal sommige fans absoluut worst zijn: voor zijn optreden op Noorderslag werd al een event aangemaakt op Facebook. Niet om Boussaadia een warm welkom te geven, maar om ‘m met bierblikjes te bekogelen. Er hebben al 800 mensen ingetekend, al kan het best dat er daarvan heel wat niet naar naar Noorderslag afzakken.

Radiostilte

In België besloten een aantal individuele radiopresentatoren om Boef voorlopig niet meer te spelen. Karolien De Becker was daar één van, Sven Ornelis probeerde de brokken dan weer te lijmen. Het eerste relletje van 2018 is alvast een feit.

Gesponsorde artikelen