Boef moest voor rechter verschijnen en zette meteen brutale klep op

Boef moest voor rechter verschijnen en zette meteen brutale klep op

De controversiële rapper Boef uit Nederland moest woensdag voor de rechter in Breda verschijnen omdat hij meerdere zware snelheidsovertredingen gepleegd had. Boef wist zich niet te gedragen in de rechtszaal en weigerde op de vragen te antwoorden van de rechter.

Boef voelt zich naar eigen zeggen niet serieus genomen door het Openbaar Ministerie (bij ons het parket). De Nederlandse krant De Telegraaf meldt dat Boef nochtans meerdere snelheidsovertredingen heeft gemaakt: “Tussen 27 maart en juni 2016 beging hij maar liefst 6 of 7 grove overtredingen. Hij reed op verschillende dagen 176, 153, 149, 163, 165 en 181 kilometer per uur, waar maximaal tussen de 100 en 130 kilometer per uur was toegestaan.”

(Boef stapte onlangs na een paar minuten van het podium omdat het publiek hem wéér met bier bekogelde.)

Tot 300 per uur

Boef riskeert een rijverbod van 2,5 jaar en een boete van 7.000 euro, waarvan het bedrag integraal gaat naar een fonds voor verkeersslachtoffers. Op een gegeven moment zou Boef zelf 300 kilometer per uur gereden hebben. Hij zette van de laatste incident zelfs een filmpje op YouTube. We zien hoe hij met een enorme snelheid over de snelweg racet.

(Ook tijdens z’n eerste optreden op Belgische bodem na het “kech”-incident werd Boef uitgejouwd.)

Zwijgrecht

De rechter opende de zitting met de vraag of het effectief Boef is die we zien in het filmpje. Hij kreeg meteen een brutaal antwoord van Boef. “Ik zal beginnen met goedemiddag, meneer de rechter”, zei Boef. “De reden waarom ik hier ben is uit respect voor de rechter.” Daarna geeft hij aan dat het OM hem oneerlijk zou behandelen.

Daarom beriep Boef zich op zijn zwijgrecht. Hij wou alleen nog persoonlijke vragen beantwoorden, maar niks over de snelheidsovertredingen. Boef vindt het ook niet terecht dat hij als enige uit het filmpje moest komen opdagen.

Ook wil Boef dat er niet gefilmd wordt in de rechtszaal: “Voor mij is het beter als de camera’s uit zijn.”

(Boef werd afgelopen zomer geband van heel wat festivals.)

Gesponsorde artikelen