Boef na paar minuten van podium omdat publiek hem (wéér) met bier bekogelde

Boef na paar minuten van podium omdat publiek hem (wéér) met bier bekogelde

Rapper Boef stond afgelopen weekend op het Nederlandse festival Strooipop, maar zijn optreden was van uiterst korte duur. Na luttele minuten werd er met bier richting hem gegooid waarna de ‘Nederhopper’ besloot om van het podium te lopen met de woorden “ik heb mijn geld toch al gekregen”.

Boef kreeg tijdens het eerste nummer van zijn set op Strooipop een bierregen over zich. En dat pikte de meest beruchte rapper van Nederland niet. “Voor mij is het simpel”, zei hij. “Ik kan gewoon naar huis. Ik heb mijn geld toch al gekregen. Als jullie bier gaan gooien, ga ik lekker naar mijn volgende optreden.” En dat gebeurde dan ook. Dat meldt ook de Nederlandse krant het Brabants Dagblad.

Schering en inslag

Bij onze noorderburen is met bier gooien tijdens concerten tegenwoordig een echte plaag geworden. In sommige contracten met artiesten staat zelfs letterlijk “biergooien = einde oefening”.

Sommigen geven Boef gelijk, anderen niet. “Kan dit jungske weer met een gevulde zak en een natte nek vh bier met 300 km per uur richting Tilburg. Als ze hem dan aanhouden kan hij weer zeggen dat ze hem op Strooipop gepest hebben en hij met veel haast naar huis wil”, schrijft iemand. “Maar zo’n bierdouche begrijp ik niet, er zijn meerdere artiesten die opstappen. Ik geef ze gelijk!”, schrijft een ander.

Kech-incident

Sinds het Kech-incident is Boef een aangebrand figuur. Zo had hij op nieuwjaarsnacht vrouwonvriendelijke uitspraken gedaan. Na z’n eerste optreden op Belgische bodem werd hij uitgejouwd. Hij werd toen ook van een aantal festivals gebannen. Boef werd toen uitgedaagd om ook eens een vrouwvriendelijke video te maken.

Snelheidsovertredingen

Momenteel loopt er tegen Boef een rechtszaak voor drie snelheidsovertredingen. In juni 2016 reed hij nog aan driehonderd kilometer per uur door Tilburg en Berkel-Enschot terwijl hij het filmde.

De zaak tegen de rapper werd normaal op 11 september in Tilburg behandeld. Vanwege de grote mediabelangstelling werd de zaak uitgesteld en verplaatst naar een nieuwe gerechtsgebouw.

Beelden van afgelopen weekend:

Gesponsorde artikelen