Boef wordt uitgejouwd op z’n eerste optreden op Belgische bodem na het “kech”-incident

Boef wordt uitgejouwd op z’n eerste optreden op Belgische bodem na het “kech”-incident

De Nederlandse rapper Boef, die de afgelopen maanden zwaar onder vuur kwam te liggen, trad dit weekend voor de eerste keer opnieuw op in België, maar een succes was het allerminst. De zanger kwam een uur te laat en hield het na amper een kwartier al voor bekeken, wat tot zwaar ongenoegen en boegeroep leidde bij de fans. 

Boef had zich zijn eerste optreden op Belgische bodem wellicht anders ingebeeld. Nadat hij een uur te laat aan z’n set begon en dan ook nog eens na een kwartier verstek gaf, werd hij uitgejouwd door het aanwezige publiek.

Uitgejouwd

Boef trad op in de nachtclub Bocca in Destelbergen. Hij liet zijn publiek een uur wachten en toen hij aan z’n optreden begon liep het al helemaal mis. De Nederlandse rapper had microproblemen en toen hij aan z’n hit Patsergedrag begon, had hij er genoeg van.

“Dames en heren, ik wil graag voor jullie optreden, maar het geluid moet wel goed zijn”, zei hij. “Ik ga even chillen achterin, laat ze het geluid fiksen. Ik hou sowieso van jullie, België en ik kom zo bij jullie.” Dat deed hij dus niet. Zo speelde hij een set van amper 15 minuten. En daar kon het publiek uiteraard niet mee lachen.

Boef werd uitgejouwd toen hij het podium verliet en toen nadien werd aangekondigd dat hij niet zou terugkeren, werd het boegeroep nog luider. De fans hadden verontschuldigingen verwacht voor z’n vrouwonvriendelijke uitspraken, maar die kwamen er dus niet.

“Kechs”

Begin dit jaar kwam Boef zwaar onder vuur te liggen nadat hij drie vrouwen die hem een lift gaven nadat hij autopech had zwaar beledigde. Hij vertelde op Snapchat dat hij meegenomen werd door “drie kechs”, Marokkaans voor hoer of slet.

Maar daar bleef het niet bij. Toen hij op z’n fouten gewezen werd, probeerde hij zich te verontschuldigen. “Even een opmerking voor al die ’kechs’. Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik ‘kech’ zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een ‘kech’”, probeerde hij z’n woorden te verantwoorden. ”Als je thuis zit, de hele dag niks doet, studeren, niks doet en naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een ‘kech’ bent, boos worden als ik je een ‘kech’ noem, want je bent een ‘kech’! Klaar. Snap je?”

Na dit voorval werd de rapper geboycot door verschillende festivals en radiozenders. Ondertussen is zijn muziek weer te horen op de radio en treedt hij dus ook weer op. Maar de imagoschade, die is hij duidelijk nog niet kwijt.

Bekijk hier de beelden van het optreden:

Gesponsorde artikelen