Boeing-vliegtuig breekt in drie stukken bij landing in Istanbul: 21 gewonden

YouTube

Op de luchthaven van de Turkse stad Istanbul is een zwaar ongeluk gebeurd met een landend vliegtuig. Het toestel brak in drie stukken toen het de landingsbaan raakte. De Turkse overheid spreekt van minstens 21 gewonden, maar er zouden geen doden gevallen zijn.

Het ongeval vond plaats op de internationale Sabiha Gökçen-luchthaven in het Aziatische stadsdeel van Istanbul. Dat meldt onder andere de Britse krant The Guardian. Op de eerste beelden zien we hoe de romp van het toestel in drie stukken is gescheurd. Er ontstond een brand in één van de afgebroken delen van het toestel. De brand was snel geblust.

Boeing 737-800  

De passagiers en bemanningsleden konden via de linkervleugel en scheuren in het toestel geëvacueerd worden. Er zouden minstens 21 mensen gewond zijn. Alle inzittenden zouden het ongeluk overleefd hebben. Het vliegtuig was een Boeing 737-800-toestel van de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines. Aan boord zaten 177 passagiers en 6 crewleden. Op het moment van de landing regende het zeer hevig in Istanbul.

Voor de duidelijkheid: het ging niet om de Boeing 737 Max, maar een variant daarop. Van dat toestellen crashten vorig jaar twee toestellen op korte tijd. Twee jaar geleden vloog een Boeing 737-800 van Pegasus ook al van de landingsbaan in de Turkse stad Trabzon. Het toestel belandde daarbij bijna in de Zwarte Zee. Alle 168 inzittenden overleefden toen het ongeval.

Gesponsorde artikelen