‘BoJack Horseman’ is terug, maar Netflix heeft nog meer lekkers in petto deze week

‘BoJack Horseman’ is terug, maar Netflix heeft nog meer lekkers in petto deze week

‘BoJack Horseman’ is terug! We herhalen: ‘BoJack Horseman’ is terug. Zo, de eerste Netflix-tip van deze week is duidelijk, maar er valt nog veel meer te smullen voor wie van absurde humor houdt, want ook ‘American Vandal’ is aan zijn tweede seizoen toe. Tot slot zouden we zeker ook nog aanraden een kijkje te nemen tussen de nieuwe films, want ook het filmaanbod is deze week een paar flinke aanraders rijker.

Series

Het is lang uitkeken geweest naar deze dag, maar nu is het dan toch weer zover: het vijfde seizoen van BoJack Horseman is gearriveerd. De show waarin mensen en vermenselijkte dieren tussen elkaar wonen, leven en liefhebben deed in den beginne nogal vreemd aan, maar werd terecht een grote hit doorheen de jaren. Dat komt omdat elk seizoen van BoJack Horseman beter was dan dat daarvoor, maar ook omdat BoJack erin bleek te slagen om mensen te laten meeleven met de besognes van een paard. En die zijn niet licht: doorheen de jaren maakte BoJack existentiële eenzaamheid, gevoelens van nutteloosheid, depressie en alcohol- en drugmisbruik bespreekbaar.

In de eerste aflevering zien we dat BoJack Horseman (Will Arnett) opnieuw succes heeft. Hij heeft immers een rol gekregen in de nieuwe detectiveserie ‘Philbert’ en hij is een relatie aangegaan met zijn tegenspeelster. Princess Carolyn (Amy Sedaris) produceert de show en denkt ondertussen hard na over het adopteren van een baby. Diane (Alison Brie) van haar kant gaat opnieuw op zoek naar zichzelf na haar breuk met Mr. Peanutbutter (Paul F. Tompkins) en Todd (Aaron Paul) probeert aan iedereen te bewijzen dat hij meer is dan een profiterende zetelhanger.

American Vandal

Ook is er een nieuw seizoen van de comedyreeks American Vandal die op hoogst eigen manier een parodie bracht op de true crime-hype die in 2015 in gang gezet is door Making A Murderer. Het eerste seizoen ging uit van de totaal ridicule vraag “Wie heeft er 27 piemels getekend op de auto’s van de leerkrachten van een middelbare school?”

De reeks bleek een onverwachte schot in de roos en presenteert nu dus acht nieuwe afleveringen die draaien rond de mysterieuze “Turd Burglar” die via sociale media de verantwoordelijkheid opeist van een aanslag die de ganse school met de schijterij opzadelde. Ja, ook nu kon het uiteraard niet proper blijven, maar wie meegaat in de onnozelheden, de droge toon en de onbekende acteurs kan zich een kriek lachen.

Wie zich liever nestelt voor het Mexicaanse politieke web waarin presidentsvrouw presidentsvrouw Emilia Urquiza vastgestrikt zit, kan terecht bij het tweede seizoen van Ingobernable, Zij wordt nog altijd gezocht voor de moord op haar man, maar dit seizoen gaat ze zelf achter de echte daders aan.

Tot slot is er ook nog een nieuwe aflevering van Better Call Saul toegevoegd deze week (S5E06) en is met de dertiende aflevering van het derde seizoen nu ook definitief het doek gevallen over Shooter.

Netflix-films

Netflix is zo stilaan hun filmbeleid aan het wijzigen en er zitten een aantal flinke kleppers aan te komen, maar zover zijn we nog niet. Deze week willen we twee Netflix Originals uitlichten die zich als “verdienstelijk” aandienen.

In The Land Of Steady Habits probeert een vijftiger (Ben Mendelsohn) zijn saaie leven om te gooien. Anders Hill heeft een volwassen zoon (Charlie Tahan), is met pensioen gegaan en is in zijn zoektocht naar vrijheid pas gescheiden van zijn echtgenote (Edie Falco) om dan al snel te ontdekken dat al die vrijheid ook niet zaligmakend is.

The Angel vertelt dan weer het waargebeurde verhaal Ashraf Marwan. Ashraf was de schoonzoon van de Egyptische oud-president Gamal Nasser. Als spion van Israël wist hij cruciale informatie te vergaren die politiek verregaande gevolgen had. The Angel is ideaal voor wie zijn thrillers graag politiek getint heeft.

Oudere films

Tot slot willen we nog drie oudere films aanhalen. het is puur toeval (hopen we) dat Netflix net in de week van het overlijden van Burt Reynolds Smokey And The Bandit (1977) aan het aanbod heeft toegevoegd. Deze film zou de bekendheid van Reynolds een boost geven bij het grote publiek waarna hij in de jaren tachtig vooral rollen aangeboden zou krijgen die verder bouwden op Bandit. In deze films moest Bandit een tractor vol bier over de staatsgrenzen zien te smokkelen, terwijl de sheriff hem op de hielen zat.

Uit 2016 komt Allied aanwaaien, een spionnenfilm met Brad Pitt en Marion Cotillard in de hoofdrollen. Pitt speelt een geheim agent die doet alsof hij gehuwd is met een Franse verzetsstrijder (Cotillard). Het fijne is dat je vooraf wéét dat de twee verliefd zullen worden op elkaar, het is alleen wachten op het precieze moment.

Dat het filmpje is ingeblikt door Robert Zemeckis die ook al films als Romancing The Stone (1984), Back To The Future (1985), Forrest Gump (1994), Cast Away (2000) en Flight (2012) regisseerde draagt bij aan zijn aantrekkelijkheid.

En tot slot ook nog een nog verser dingetje in het filmaanbod op Netflix: in februari speelde Jane nog in de zalen en nu is deze documentaire over onderzoekster Jane Goodall al thuis te streamen.

Jane Goodall is een Engelse antropologe en biologe die het bekendst is geworden van haar veertigjarig durende studie van het sociale en familiale leven van de chimpansee. De documentaire is samengesteld uit meer dan 100 uur materiaal dat jarenlang verloren gewaand werd, maar in 2014 werd teruggevonden in de archieven van National Geographic.

Jane is meer dan een documentaire over een onervaren onderzoekster die de jungle intrekt. Het is ook het verhaal van een jonge vrouw die zich niets aantrekt van wat maatschappelijk hoort. Het is niet meteen zo dat ze doelbewust de dingen anders wilde doen, het was geen protest. Het was het volgen van dromen.

De film gaat ook over een tijdperk waarin de bekrompen geest nog regeerde en over een vrouw die zoekt naar een balans tussen werk en gezin. De film vertelt het bijzondere verhaal van een minstens even bijzondere vrouw. Aanrader!

Voor nog meer aanraders kan je hier eens kijken wat wij de 50 beste series vinden die momenteel op Netflix te vinden zijn. Het artikel wordt regelmatig bijgewerkt zodat de lijst up-to-date blijft.

Gesponsorde artikelen