‘BoJack Horseman’ krijgt zesde seizoen

‘BoJack Horseman’ krijgt zesde seizoen

‘BoJack Horseman’ is hernieuwd voor een zesde seizoen, dat kondigden ze zelf aan op Twitter. Na een opnieuw sterk vijfde seizoen, is het geen verrassing dat Netflix de serie verderzet. 

We kunnen op onze beide oren slapen, want BoJack Horseman zal al zeker een zesde seizoen krijgen. BoJack Horseman kan dan ook terugkijken op een weer succesvol vijfde seizoen, waarin het er niet alleen in slaagde om de personages verder uit te bouwen maar ook actuele problemen zoals #MeToo te behandelen.

‘Free Churro’

Elk seizoen pakte BoJack al uit met een soort referentieaflevering, eentje waarin de producers al hun kunnen tentoonstelden. En ook in het vijfde seizoen hadden ze een voltreffer: ‘Free Churro’. In ‘Free Churro’ krijgen we een zesentwintig minuten lange grafrede, die zowel grappig, aanstootgevend, aangrijpend als revolutionair is (in de tweet krijg je al een stukje van de genialiteit te zien). Meteen ook een perfect voorbeeld voor wie de serie nog niet kent.

Ondanks die jaarlijkse meesterwerken (denk ook aan ‘Fish Out of Water’ uit seizoen drie of ‘Time’s Arrow’ uit het vierde seizoen) en lovende recensies, blijft BoJack Horseman echter nog steeds Emmy-loos. De show werd nog maar één keer genomineerd voor een Emmy, die van Outstanding Character Voice-Over Performance, maar kon die niet verzilveren. Voor een serie die zowel door critici als kijkers gelauwerd wordt, is dat toch opmerkelijk.

Oudgediende

Want het is niet toevallig dat BoJack Horseman de afgelopen vijf jaar is uitgegroeid tot een van de uithangborden van de streamingdienst. Nu House of Cards (bekijk hier de trailer voor dat laatste seizoen) en Orange Is the New Black aan hun laatste seizoen toe zijn, wordt BoJack meteen een van de oudst gedienden op Netflix. En dat dat zo nog maar lang mag blijven!

Naar goede gewoonte kondigde BoJack Horseman op Twitter het nieuwe seizoen aan:

In afwachting van het zesde seizoen op zoek naar een nieuwe serie? Bekijk dan zeker onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen