Bombay Bicycle Club viert Brits succes in Botanique

Bombay Bicycle Club viert Brits succes in Botanique

Twijfel niet langer, Bombay Bicycle Club is één van Londens fijnste exportproducten. Aan onze kant van het Kanaal moeten ze blij zijn met de Orangerie in de Botanique om het beste van zichzelf te geven, op het thuisfront worden ze steeds groter. Jack Steadman en de zijnen nestelden zich deze week met hun splinternieuwe cd “So long, see you tomorrow” meteen op de eerste plaats van de album charts. Een betere reden dan zo’n mijlpaal moet je aan een Britse band niet geven om er een feestje van te maken ontdekte music monkey Filip Vyverman.

Het speelplezier droop dus logischerwijze van het podium in de Botanique. Uitstekend opgewarmd door The Ramona Flowers (wat een mooie stem heeft die frontman!), was het van een hoog hipster-gehalte voorziene publiek al van bij binnenkomer Overdone lekker gretig om mee te feesten. 

Toen iets later de eerste tonen van Shuffle van hun vorig album A different kind of fix uit de synths kwamen en je meteen ook wist dat datzelfde riedeltje de rest van de avond in je oor zou blijven huizen, ging Brussel helemaal aan het dansen. Bombay Bicycle Club wisselt heel mooie, intieme momenten af met stevig gitaarwerk.

Pintje onder piano

Vaak zelfs in hetzelfde nummer. Daar is Your Eyes, live nog iets strakker gespeeld dan op hun album, een heel goed voorbeeld van. Het pintje dat ineens van onder zijn piano komt, zorgt voor wat inspiratie. Trots op de status van hun album, heeft hij een beetje te doen met mensen die het in de supermarkt kochten en met Whenever, wherever dachten een nummer van Shakira aan te schaffen. 

Niets dan blije gezichten, zowel op als voor het podium. Als Steadman schijnbaar tot zijn eigen verbazing vaststelt dat gans de zaal “Always like this” meezingt als hij de microfoon even naar de buik van de Botanique laat wijzen, wordt zijn glimlach helemaal kamerbreed. Net als die van de rest van zijn band. 

Geen evidente afsluiter

Het is dan echter al stilaan tijd om af te sluiten. Dat doen ze met de jongste single uit So long, see you tomorrow, Carry Me. Geen evidente keuze, want het is niet meteen de meest poppy song uit de schijf. Maar het doet het publiek in elk geval hard om een toegift roepen.

Dat is, vrij evident ook, de titeltrack van de nieuwe Britse nummer één, “So long, see you tomorrow”. Heel graag trouwens, heren en op de achtergrond (heel knap) zingende dame van Bombay Bicycle Club. Voor een nieuwe afspraak maak ik graag tijd vrij. Dat mag ook in een tent op één of ander festival zijn, trouwens. 

Luister hier naar de nieuwe plaat van Bombay Bicycle Club:

Gesponsorde artikelen