Zweedse nationale voetbalploeg vandaag even opgeschrikt door bommelding

Een onverwachte wending vandaag tijdens de training van de Zweedse nationale ploeg. Een man drong de Friends Arena binnen en sprak dreigende taal. Hij zei dat hij een bom mee had. De 60-jarige man is ondertussen opgepakt.

Het was rond de middag dat de man het stadion was binnengeraakt. Hij werd opgemerkt en de politie werd opgeroepen. “Het ging om een man die daar niet hoorde te zijn en hij was al redelijk ver in het stadion geraakt”, vertelt Daniel Wikdahl van de politie van Stockholm.

Paniek op training

Twee dagen voor het kwalificatieduel tegen de Rode Duivels was het even verschieten voor de veiligheidsdiensten en de Zweedse nationale ploeg. Tijdens de woensdagtraining vond namelijk een opmerkelijk incident plaats. Een zestigjarige man was de Friends Arena in Stockholm binnengeraakt en sprak dreigende taal. Hij werd meteen gearresteerd door de veiligheidsdiensten.

De verdachte had enkele zakken mee. “Hij deed uitschijnen dat er een bom in zat”, vertelt een woordvoerder van de politie. Volgens de woordvoerder liet de man ook dingen achter in het stadion. De politie is die momenteel aan het onderzoeken met politiehonden.

Door het incident werd de geplande persconferentie uitgesteld. De nationale ploeg en aanwezige journalisten moesten ook een hele tijd ter plekke blijven.

Vrijdag tegen de Rode Duivels

Aanstaande vrijdag spelen onze Rode Duivels tegen Zweden voor hun eerste kwalificatiematch van het EK van 2024. In het stadion waar ze het tegen elkaar opnemen, is vandaag dat voorval gebeurd. De veiligheidsdiensten zijn dus wakker geschud. Wel is er geen paniek.

Zlatan Ibrahimovic is terug opgeroepen voor de nationale ploeg.- Bron: JONATHAN NACKSTRAND/AFP via Getty Images

Emil Forsberg, speler van Zweden, maakt zich geen zorgen over vrijdag en de veiligheid tijdens de match: “We voelen geen angst, het is een ongelukkig voorval. Maar alles zou onder controle moeten zijn, dus we voelen ons veilig.”

Meer
Lees meer...