Left Right
scrollTop top

‘Borat’ krijgt opvolger die pijlen richt op Trump en Epstein: check de knotsgekke werktitel


Borat vervolg bevestigd
© 20th Century Fox

De Britse kwaliteitskrant The Guardian meldt dat er een vervolg aankomt op de legendarisch film Borat uit 2006. De voorlopige titel is Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan. Het productiehuis Writers Guild of America stond in voor het inblikken van de film.

Er deden al langer geruchten de ronde dat er een vervolg op de komische klassieker zou komen. De opnames zouden zelfs al achter de rug zijn en zouden al getoond zijn aan een testpubliek. Het typetje Borat van Sacha Baron Cohen is anno 2020 zeer herkenbaar. Daarom moest de acteur tijdens de opnames undercover gaan.

Klacht bij politie

EPA: Rudy Giuliani

Enkele weken geleden raakte nog bekend dat Rudy Giuliani, de voormalige burgemeester van New York, Cohen had aangegeven bij de politie, omdat die in een roze bikini binnengewandeld is in zijn kantoor.

“Die persoon kwam al schreeuwend binnen, dus dacht ik dat het ofwel een grap ofwel een soort afpersing moest zijn, dus belde ik de politie”, vertelde Giuliani aan Page Six.

Coronavirus en Trump

Volgens de nieuwswebsite Film Stage zal de film ook de draak steken met het coronavirus en met de relatie tussen Amerikaans president Donald Trump en de overleden, pedofiele miljardair Jeffrey Epstein.

Daarnaast zal Borat onder meer te zien zijn om een extreemrechtse bijeenkomst waarop hij 500 activisten liet meezingen met een lied met de tekst “Obama, what we gotta do, inject him with the Wuhan flu“.

Recordfilm

De malle streken van Borat brachten bij de eerste film wereldwijd 262 miljoen dollar (zo’n 224,5 miljoen euro) op. Dat is een record voor Cohen, want zijn andere bekende films, Bruno en The Dictator brachten respectievelijk ‘maar’ 138 miljoen dollar (zo’n 118 miljoen euro) en 179 miljoen dollar (zo’n 153 miljoen euro) op.

Sacha Baron Cohen hield aan de film ook een Golden Globe en een Oscarnominatie voor beste script over. Er is nog geen releasedatum voor de nieuwe film bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308