Bosbranden in Californië nu ook dodelijkste ooit in de Golden State

Bosbranden in Californië nu ook dodelijkste ooit in de Golden State

De bosbrand in het noorden van de Amerikaanse staat Californië is nu officieel de dodelijkste ooit in de staat. In het zuiden van de staat woedt ook een grote brand rond badplaats Malibu, waar veel beroemdheden wonen. Die volledige stad is al ontruimd, net als grote delen van Thousand Oaks. Meerdere huizen van beroemde mensen zijn verwoest. De branden worden aangesterkt door een harde, droge wind. Verwacht wordt dat de wind de komende drie dagen nog aanhoudt.

Californië wordt getroffen door een reeks verwoestende bosbranden die het zelden heeft meegemaakt. De brandhaarden bevinden zich op ongeveer vijftien plaatsten verspreid over heel Californië.

Reddingswerkers hebben nog zes lichamen gevonden in de verwoeste stad Paradise. Het dodental komt daarmee op 29. Bij de bosbranden in het zuiden van de staat waren eerder al twee mensen omgekomen. Het totaal komt daarmee op 31. In Paradise werden zaterdag ook al meerdere lichamen gevonden. De meeste lichamen die daar de afgelopen drie dagen dood zijn gevonden, zaten in hun huis of auto. Er worden nog zeker 228 mensen vermist.

Paradise lost

Het stadje Paradise werd grotendeels verwoest. Vijf zoekteams zoeken in Paradise naar slachtoffers. De overheid heeft een mobiel dna-laboratorium gestuurd en de hulp ingeroepen van antropologen om de slachtoffers te identificeren.

De bosbranden zijn dit jaar extra hevig door de harde Santa Ana-wind die het vuur aanwakkert. Ook de aanhoudende droogte zorgt ervoor dat het vuur zich veel sneller verspreidt dan andere jaren.

In het zuiden van de staat woedt ook een grote brand. Ruim 200.000 mensen in de omgeving van Los Angeles zijn geëvacueerd. Ongeveer 150 huizen in de regio zijn volgens de brandweer verwoest rond badplaats Malibu, waar veel beroemdheden wonen. De huizen van zanger Robin Thicke en acteur Gerard Butler zijn gisteren verwoest door de bosbrand.

Alle inwoners uit Malibu moesten een paar dagen geleden al de stad verlaten vanwege het vuur. Ook in andere steden rond Los Angeles, zoals Thousand Oaks, zijn mensen hun huis ontvlucht. De autoriteiten in Malibu blijven benadrukken weg te blijven uit de rampgebieden, zolang er nog geen volledige veiligheid gegarandeerd kan worden. Het vuur woedt al sinds donderdagmiddag en heeft voor veel schade gezorgd.

Gesponsorde artikelen