Bosbranden in Duitsland: vier dorpen ontruimd

Bosbranden Duitsland
EPA

Op dit moment zijn er hevige bosbranden aan de gang in Duitsland. De branden vinden plaats in de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. In totaal zou er zo’n 400 hectare aan bos in brand staan. Het zou het werk zijn van een pyromaan.

Na de aanhoudende droogte van de afgelopen dagen krijgt Duitsland nu te maken met bosbranden. Deze vinden plaats in het noordoosten van Duitsland en hebben er al voor gezorgd dat vier dorpen uit voorzorg ontruimd moesten worden.

400 hectare

In totaal staat er zo’n 400 hectare bos in brand in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Vier kleine dorpen in de buurt moesten ontruimd worden. Het vuur brak op zondag uit op verschillende plaatsen in een voormalig militair domein. Doordat het vuur op verschillende plaatsen uitbrak, wordt kwaad opzet niet uitgesloten.

Vier dorpen in de omgeving zijn ontruimd, waardoor in totaal zo’n 750 mensen hun woning moesten verlaten. De brandweer doet het mogelijke om de branden zo snel mogelijk te blussen.

Blussen verloopt moeizaam

Het blussen gebeurt niet zonder problemen. De brandweer heeft blushelikopters ingezet die water uit de Elbe gebruiken om het vuur te proberen blussen, maar dat verloopt niet van een leien dakje.

Door de snel veranderende windrichting en de droogte is het voor de brandweer moeilijk om het vuur onder controle te krijgen. Er ontstaan namelijk steeds nieuwe vlammen die in verschillende richtingen uitbreiden.

Gesponsorde artikelen