Zware bosbranden bij Marseille: meer dan 2.700 mensen geëvacueerd

Bosbranden Marseille evacuaties
EPA

Minstens 2.700 bewoners en toeristen langs de kust van de Franse stad Marseille zijn geëvacueerd wegens zeer hevige bosbranden. Het vuur verwoestte al honderden hectaren natuur in het zuiden van het land. De brandweer heeft de hele nacht moeten blussen.

Gisteren werden er in het zuiden van Frankrijk al verschillende brandhaarden opgemerkt. Die waren aangewakkerd door felle rukwinden. Vooral rond Martigues, juist ten westen van Marseille, is de situatie nog bijzonder ernstig.

Vakantiegangers van verschillende campings werden afgelopen nacht geëvacueerd naar het stand. Dat meldt onder meer de Franse krant Le Monde. Ze werden met de boot en daarna met bussen weggebracht naar een sporthal om er te overnachten. Ook buurtbewoners moesten hun huis of appartement verlaten. In totaal werden minstens 2.700 mensen geëvacueerd.

Geen doden

Er zou tot nu nog niemand gestorven zijn door de bosbranden. Wel raakten 22 mensen lichtgewond, onder wie veertien brandweermannen en is er natuurlijk materiële schade. Enkele campings, woningen en voertuigen zijn in rook opgegaan. Ook is op sommige plaatsen de elektriciteit uitgevallen.

Al 1.025 hectare bos is opgebrand sinds gisteren. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin is naar de streek getrokken en heeft over over “een drama voor de biodiversiteit”. Hoewel het vuur nog steeds niet onder controle is, zou het zich momenteel niet meer uitbreiden. Er worden ook blusvliegtuigen en -helikopters ingezet.

Gesponsorde artikelen