Boven de wet? Blijkbaar mogen parlementariërs wel nog roken op hun kantoor en zijn ze niet allemaal van de properste!

Boven de wet? Blijkbaar mogen parlementariërs wel nog roken op hun kantoor en zijn ze niet allemaal van de properste!

De onderhoudsploeg van het federale parlement heeft genoeg van het gebrek aan respect van sommige parlementsleden en hun medewerkers. Het diensthoofd stuurde een dienstnota uit en daaruit blijkt toch het één en ander … 

Wat bijzonder opvalt, behalve dat aan de poetsvrouwen en -mannen wordt gevraagd om hun plantjes water te geven, dat er dus binnenskamers duchtig mag worden gerookt. Wat in alle overheidsgebouwen is verboden: nationaal en regionaal. Meestal wordt aan rokers zelfs gevraagd om niet in de onmiddellijke buurt van de ingang te staan. Maar dat is voor Kamerleden blijkbaar niet van toepassing.

Vlekken van ‘andere’ aard

De nota doet sterk terugdenken aan een gelijkaardige versie van 2012 … waarin parlementariërs werd gevraagd om de handdoeken niet te bevuilen met vlekken van ‘andere’ aard. Wat trouwens ook werd bevestigd is dat ze te vaak werden gebruikt voor andere doeleinden dan deze die het gezond verstand eisen, stond toen de lezen in de conclusie.

Bij Open Vld, waartoe de Twitterluider behoort, ontkennen ze alvast dat ze het personeel respectloos behandelen. De voorzitter van de Kamer, Siegfried Bracke, houdt het vooral op rondslingerende vaat. Maar zou de directeur-generaal dan dergelijke mailing uitsturen?

Gesponsorde artikelen