Brace yourselves! HBO’s programmabaas heeft belangrijk nieuws over Game Of Thrones en Jon Snow

Brace yourselves! HBO’s programmabaas heeft belangrijk nieuws over Game Of Thrones en Jon Snow

In de lange maanden tussen twee seizoenen van Game Of Thrones wordt altijd druk gespeculeerd over het vervolg van het verhaal. Nu draait het natuurlijk vooral rond het lot van John Snow. Michael Lombardo, de programmabaas van HBO, wil de geruchtenmolen tot stilstand brengen en laat ook nog weten dat de serie na acht seizoenen zal eindigen. Wie het vijfde seizoen nog niet gezien heeft, moeten we waarschuwen voor spoilers.

Momenteel wordt het zesde seizoen van Game Of Thrones ingeblikt. Als we de makers van de reeks mogen geloven, volgen hierna nog twee seizoenen. Daardoor zou de saga dus over twee jaar kunnen eindigen. “Ik zou graag hebben dat ze nog van gedachte veranderen, maar momenteel ziet het daar niet naar uit”, zegt Lombardo aan de Television Critics Association.

Gelukkig heeft Lombardo ook goed nieuws, want er zijn mogelijkheden genoeg om nog spin-offs en prequels rond de serie te maken. Op zich is dat achtste seizoen ook positief, want de makers van de reeks hebben ook al eens laten vallen na zeven seizoenen te stoppen.

Jon Snow

En dan is er Jon Snow natuurlijk. Is die nu echt dood? Fans hopen dat ze hem op de ene of de andere manier toch weer een rol geven in het volgende seizoen. Acteur Kit Harrington is immers een paar keer gezien in Belfast, waar veel scènes van Game Of Thrones worden gefilmd. Maar Lombardo neemt die valse hoop weg: “Op basis van alles wat ik gezien, gehoord en gelezen heb, is Jon Snow inderdaad dood.”

Tenzij ze ons allemaal in de maling willen nemen, moeten we beginnen inzien dat de serie er voor Jon Snow op zit. Regisseur David Nutter verkondigde het nieuws onlangs zelfs aan president Barack Obama. “Hij keerde zich naar mij, legde zijn hand op mijn schouder en zei: ‘Je hebt Jon Snow toch niet gedood?’. Ik antwoordde: ‘Jon Snow is doder dan dood.’ Ik dacht dat hij me naar Guantanamo zou sturen of zo, maar gelukkig ben ik er nog. Maar hij is dood”, aldus Nutter. Het wordt weer een lange winter.

Gesponsorde artikelen