Brad Pitt gaat een film maken over #MeToo en Harvey Weinstein

Brad Pitt gaat een film maken over #MeToo en Harvey Weinstein

Het nieuws dat filmproducent Harvey Weinstein vrouwen aanrandde en seksueel intimideerde, ging razendsnel de wereld rond. Al snel doken er in elk land soortgelijke verhalen op. Daarom kon het niet anders dat iemand er een film over ging maken. En dat is acteur Brad Pitt geworden. 

De wereldberoemde acteur Brad Pitt gaat met zijn productiehuis Plan B een film maken over Harvey Weinstein en het #MeToo-schandaal. Hij kocht de rechten op het verhaal van de twee journalistes Jodi Kantor en Megan Twohey van The New York Times, die als eerste het verhaal over de schandalen van Weinstein naar buiten brachten. Daar wonnen ze vorige week een Pulitzerprijs voor.

Nog niet veroordeeld

Al liggen de plannen wel op tafel, een regisseur of een scenario is nog niet gekozen. Het filmproject doet namelijk heel wat stof opwaaien omdat Weinstein nog niet veroordeeld is. Hij wordt aangeklaagd voor seksuele intimidatie en machtsmisbruik.

Zijn advocaten vinden het absoluut niet kunnen dat er een film zou komen omdat Weinstein dan alleen nog maar meer aan de schandpaal gepind zou worden. De gewezen filmproducent heeft schrik dat hij in de film niet al te netjes geportretteerd zal worden.

Focus op journalisten

Brad Pitt liet al weten dat hij de focus in zijn film op de journalisten en de ontwikkeling van de verslaggeving er rond wil leggen. Hij wil Weinstein niet viseren en wil zo waarheidsgetrouw mogelijk blijven. Dat meldt de woordvoerder van Annapurna Productions, de filmstudio achter Plan B.

Brad Pitt maakte al eerder de Oscar-winnende film 12 years a slave. Daarnaast heeft hij een verleden met Weinstein. De acteur en de filmproducent werkten al vier keer samen, met onder andere Quentin Tarantino voor Inglourious Basterds. Daarnaast confronteerde Pitt Weinstein ooit met de aantijgingen van seksuele intimidatie tegenover Gwyneth Paltrow, toen die twee nog een relatie hadden.

Gesponsorde artikelen