Brad Pitt weet David Fincher te strikken voor sequel ‘World War Z’

Brad Pitt weet David Fincher te strikken voor sequel ‘World War Z’

Sinds ‘World War Z’ in 2013 uitkwam loopt Brad Pitt al te lobbyen voor een vervolg. In de zomer van 2016 liet hij al horen dat hij probeerde om de beroemde regisseur David Fincher te overhalen om de sequel in te blikken. Die inspanning lijkt nu vruchten af te werpen: Fincher doet mee. Officieel is het nog wachten op groen licht, maar met Fincher aan boord lijkt dat niet meer te zijn dan een formaliteit.

Fincher en Pitt zijn al lange tijd goed bevriend en hebben al drie keer met elkaar samengewerkt: voor Se7en, (1995), Fight Club (1999) en The Curious Case Of Benjamin Button (2008).

De film World War Z vertelde het verhaal van hoe de aarde wordt overgenomen door zombies en bracht wereldwijd 480 miljoen euro op. Het vervolg werd oorspronkelijk aangekondigd voor juni 2017, maar heeft sindsdien vertraging opgelopen. Zoals het er nu naar uitziet, is een release in 2018 realistischer.

Mindhunter

World War Z 2 zou de eerste film van Fincher worden sinds Gone Girl. De laatste jaren is Fincher vooral bezig geweest met televisiewerk als drijvende kracht achter House Of Cards (Netflix) en het aankomende Mindhunter (Netflix).

Mindhunter is gebaseerd op het boek ‘Mind Hunter: Inside The FBI’s Elite Serial Crime Unit’ uit 1996 van John Douglas en Mark Olshanker. De reeks draait om twee FBI-agenten die seriemoordenaars interviewen in een poging om moorden op te lossen.

Fincher zal zelf de eerste twee afleveringen en de seizoensfinale regisseren.

Gesponsorde artikelen