Brand in seinkast in Brussel-Noord zorgt voor enorme treinhinder in drukke ochtendspits

Brand in seinkast in Brussel-Noord zorgt voor enorme treinhinder in drukke ochtendspits

Door een brand in een seinkast in Brussel-Noord is al het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid in beide richtingen onderbroken. Doordat het incident plaatsvond tijdens de ochtendspits kunnen veel pendelaars hinder ondervinden. Er wordt vermoed dat de brand aangestoken werd. 

Het is een moeilijke ochtendspits vandaag voor wie met de trein naar het werk pendelt. Door een brand in een seinkast in Brussel-Noord is er geen verkeer mogelijk tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid, zowat de belangrijkste as in de ochtendspits. Heel wat treinen zijn afgeschaft en anderen staan stil of lopen vertraging op.

Brand

De oorzaak van de storing is en brand in een seinkast in de buurt van het station van Brussel-Noord. Er wordt nog onderzocht wat de precieze oorzaak is, maar er wordt vermoed dat de brand aangestoken werd.

Hierdoor is de ochtendspits fel bemoeilijkt en zijn er zelfs al verschillende treinen afgeschaft. De NMBS laat weten dat het nog niet duidelijk is hoe lang de hinder zal blijven aanslepen.

Het is enorm druk in de stations doordat het ongeval plaatsvond tijdens de ochtendspits:

Gesponsorde artikelen