Brandend vliegtuig maakt noodlanding in Moskou: 41 doden

Brandend vliegtuig maakt noodlanding in Moskou: 41 doden

In de Russische hoofdstad Moskou moest een brandend vliegtuig een noodlanding maken. De Russische autoriteiten melden dat amper 37 van de 78 passagiers de ramp overleefd hebben.  Zeker vijf inzittenden raakten gewond.

Het Russische vliegtuig vatte vuur en was genoodzaakt om een noodlanding te maken op het vliegveld Sjeremetjevo in Moskou. 41 inzittenden overleefden de ramp niet.

Twee mensen zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, drie anderen werden ter plaatse verzorgd. Dat meldt onder andere de Britse omroep BBC.

(Onlangs waren er twee vliegtuigrampen kort na elkaar met het toestel Boeing 737 MAX.)

78 passagiers

Hoe de brand kon ontstaan, is niet duidelijk. Het is ook niet geweten of het vliegtuig tijdens de landing in brand vloog of of het al in brand stond.

Alle 78 passagiers werden uit het toestel gehaald. Dat moest gebeuren via de noodglijbanen aan de zijkant van het vliegtuig.

Het vuur is geblust, maar een groot deel van het staartgedeelte van het vliegtuig is volledig verwoest.

Nieuw vliegtuig

Het vliegtuig was onderweg van Moskou naar de stad Moermansk. Een halfuur na het opstijgen waren er echter problemen. De piloot keerde om naar Moskou en vroeg toestemming om een noodlanding te maken.

De luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft in een verklaring gesproken van “technische problemen”. Volgens het persbureau Tass ging het om een relatief nieuw vliegtuig waar pas sinds 2018 mee gevlogen wordt. De Russische autoriteiten en de Russische president Vladimir Poetin hebben ondertussen al een onderzoek aangekondigd naar het ongeluk.

Poetin betuigde ook zijn medeleven aan de families van zij die omkwamen in de ramp:

EPA

Gesponsorde artikelen