Brandje geblust: Conor McGregor geeft schuld toe om cel te voorkomen in strafzaak met 12 beschuldigingen

Brandje geblust: Conor McGregor geeft schuld toe om cel te voorkomen in strafzaak met 12 beschuldigingen

De kooivechter Conor McGregor heeft aan de rechter gezegd dat hij schuldig is aan verschillende misdrijven. Dat doet hij om een gevangenisstraf te voorkomen. Het wordt gemeenschapsdienst en therapie.

De levende UFC-legende Conor McGregor moet zich verantwoorden voor verschillende misdrijven na een incident met andere ‘vechters’ in april. Twee UFC-vechters moesten zich terugtrekken uit hun geplande matchen wegens kwetsuren. McGregor vernielde ook een glazen bushokje. Hij uitte meteen spijt.

McGregor wordt nu verplicht om woede-therapie te ondergaan. McGregor moet ook vijf dagen gemeenschapsdienst uitvoeren. In ruil daarvoor worden zijn overtredingen kwijtgescholden. De Ier mag zijn Amerikaans visum voorlopig houden. McGregor betaalde de reparaties van de schade die hij aanrichtte al volledig. Dat meldt de BBC.

Twaalf misdrijven

Buiten de rechtbank in New York City bedankte McGregor in een openbare mededeling de rechter en de openbaar aanklager “om mij toe te laten om verder te gaan”: “Ook wil ik mijn vrienden, familie en fans bedanken voor de steun.” Buiten het gerechtsgebouw scandeerden fans “champ”.

McGregor werd in totaal van twaalf misdrijven beschuldigd, waaronder bedreiging, geweld met letsels als gevolg, roekeloos in gevaar brengen en crimineel wangedrag.

“Conor is aan het trainen”, laat zijn woordvoerder nog weten. “Hij is in vorm. Hij is er klaar voor. Nu moeten we alleen opnieuw in gang vliegen en hopen dat er binnenkort goed nieuws komt.”

De beelden van het incident:

Een fan voor het gerechtsgebouw:

Gesponsorde artikelen