Braziliaanse gevangene probeert te ontsnappen door zich te verkleden als zijn dochter, maar faalt

Braziliaanse gevangene verkleed als dochter
Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat

Als je uit de gevangenis wil ontsnappen, moet je een sterk plan hebben. Een Braziliaanse gevangene had het geweldige idee om simpelweg verkleed als zijn 19-jarige dochter de gevangenis uit te wandelen. Gewapend met een pruik, latexmasker en tienerkleren probeerde hij te ontsnappen, maar hij werd betrapt.

Niet iedereen kan de plattegrond van de gevangenis op z’n lichaam laten tatoeëren, dus moet de gemiddelde gevangene origineel uit de hoek komen. Dat deed de Braziliaanse gevangene Clauvino da Silva, in de gevangenis ook gekend als “Shorty”. Die korte gestalte kwam goed van pas tijdens het uitvoeren van zijn – niet zo – geniale ontsnappingsplan.

19-jarige dochter

Da Silva verkleedde zich tijdens de bezoekuren in zijn dochter en liep dan in haar plaats naar buiten. En zijn dochter bleef dan achter in de cel. Voor deze position switch had da Silva kosten noch moeite gespaard. Hij gebruikte niet alleen een pruik, maar ook een heel latex masker om in de mate van het mogelijke op zijn dochter te lijken.

Maar bij het buiten wandelen, liep het dan toch mis. Da Silva gedroeg zich nerveus, waardoor de bewaking het verdacht vond. Daar ontdekten ze dan dat het niet ging om een 19-jarig meisje, maar een man van 43. De bewaking deelde de beelden van da Silva die zich ontdoet van zijn vermomming. Ondertussen werd hij overgeplaatst naar de maximum security gevangenis, waar hij extra sancties zal krijgen.

Da Silva kon in 2013 al ontsnappen uit een andere gevangenis. Toen deed hij dat door de riolering. Deze keer ging hij dus voor een plan met een frisser geurtje, maar dat speelde uiteindelijk in z’n nadeel.

Gesponsorde artikelen