Braziliaanse vrouw met harige moedervlek is succesvol fotomodel

De 26-jarige Mariana Mendes uit Brazilië is een succesvol fotomodel. Ze wil een voorbeeld zijn voor andere meisjes met hetzelfde probleem als zij. Mariana is namelijk geboren met een harige moedervlek maar dat stond haar geluk niet in de weg.

https://www.instagram.com/p/BzOifCtDEBJ/

Mariana Mendes is een bekend fotomodel uit Brazilië. De jonge vrouw werd geboren met een moedervlek, bedekt met haar, in haar gezicht. Ze heeft namelijk een Congenital Melanocytic Naevus (afgekort CMN), een grote moedervlek die in het gezicht verschijnt vlak na de geboorte van een kind.

De moedervlek van Mariana begint bij haar wenkbrauwen en spreidt zich dan verder uit tot onder haar neus en ogen.

“Veel mensen zeggen dat ik knap ben, anderen zeggen dan weer gemene dingen. Mensen hebben echt geen besef hoe kwetsend die opmerkingen kunnen zijn”, vertelt ze aan Daily Mirror. “Ik wil dat mensen zich comfortabel voelen met wie ze zijn, in plaats van chirurgische ingrepen te doen.”

Twee jaar geleden begon Mariana als model in universiteitsmagazines. Ze wou eigenlijk nooit een model zijn, maar gewoon laten zien dat anders ook mooi is. Dat is wat ze nu nog altijd wil bereiken met haar foto’s. “Mensen die anders zijn verdienen ook een plaats in de maatschappij”, vertelt Mariana.

Meer
Lees meer...