‘Breaking Bad’-acteur en komiek Mike Batayeh overleden op 52-jarige leeftijd

De Amerikaanse acteur en komiek Mike Batayeh is overleden. Dat hebben zijn manager en familie bekendgemaakt. Batayeh was vooral bekend in de rol van wasserette-uitbater Dennis Markowski in Breaking Bad. Daarnaast was hij ook te zien in andere kleine rollen en was hij actief als stand-upcomedian. Mike Batayeh werd 52 jaar.

De website TMZ meldde als eerste het nieuws van het overlijden van Mike Batayeh. De acteur en komiek overleed al op 1 juni in zijn slaap aan een hartaanval. Batayeh zou geen medische voorgeschiedenis gehad hebben van hartproblemen, waardoor zijn dood zeer onverwachts komt. “Hij zal enorm worden gemist door degenen die van hem hielden en om zijn grote talent om zovelen te laten lachen en vreugde te brengen”, zei zijn familie over zijn overlijden.

Breaking Bad

Mike Batayeh was tussen 2011 en 2022 te zien in drie afleveringen van Breaking Bad. Hij speelde daarin Dennis Markowski, de uitbater van de Lavandería Brillante. Deze industriële wasserette van Gustavo Fring deed in de reeks dienst als dekmantel voor het methlabo van Walter White en Jesse Pinkman.

Naast zijn werk in Breaking Bad was Mike Batayeh ook nog in heel wat andere kleine acteerrollen te zien. Zo kan je hem onder andere kennen uit Boy Meets World, CSI: Miami, The Bernie Mac Show, Sleeper Cell, Touch, It’s Always Sunny in Philadelphia, Marco Polo, Battle Creek en meest recent uit de televisiefilm Prank of America.

Naast zijn werk als acteur was Mika Batayeh ook actief als komiek en stand-upcomedian. Van dat laatste deelde hij regelmatig fragmenten op zijn Instagramaccount.

Meer
Lees meer...