‘Breaking Bad’-film gaat rechtstreeks naar Netflix (of daar lijkt het toch op)

‘Breaking Bad’-film gaat rechtstreeks naar Netflix (of daar lijkt het toch op)

De ‘Breaking Bad’-film komt er, dat weten we intussen zeker. Verrassend genoeg zou de film eerst op Netflix te zien zijn en pas daarna op zijn thuiskanaal AMC, beweren gespecialiseerde bronnen. Dat wil zeggen dat je eerst een marathon kan uitkijken en dan overschakelen naar de film, zonder veel problemen. 

Breaking Bad komt terug, ’t is te zeggen: Bryan Cranston heeft bevestigd dat er een film binnen de franchise komt. Hoe die er zal uitzien, weten we niet zeker, want op dat moment was er zelf nog geen script, al zijn er geruchten dat vooral het personage Jesse Pinkman (Aaron Paul) aan bod komt. Maar de verdeling lijkt wel duidelijk: volgens entertainmentwebsite Deadline zou Breaking Bad eerst naar Netflix gaan en dan pas naar AMC.

Netflix, niet Canvas

AMC is de Amerikaanse betaalzender waar Breaking Bad voor het eerst op uitgezonden werd. In België verscheen de Emmywinnende reeks eerst op Canvas. Maar na de zegereeks in zowat elk groot en middelgroot concours, zag het grote publiek de reeks op Netflix. Het feit dat je de serie daar kon bekijken, zorgde er op zijn beurt weer voor dat Netflix groot werd.

Lees hier alles over de verrassende cast van de Breaking Bad-film.

Nu komt er dus een film. En ook Netflix in België bevestigde al dat die film onmiddellijk op Netflix zal worden gezet. Op Netflix staat ook die andere productie van Vince Gilligan gebaseerd op Breaking Bad, Better Call Saul.

Wat is Breaking Bad?

Breaking Bad kende zijn release op AMC in 2008. Vier seizoenen lang fascineerde het verhaal van chemieleerkracht-turned-drugsdealer Walter White enkel journalisten. Het grote publiek kwam aan boord toen de transformatie van Walter White naar drugsmagnaat Heisenberg al compleet was. Het vijfde seizoen werd een kijkcijferkanon, de carrière van Walter White (Bryan Cranston), Jesse (Aaron Paul) en advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk) werd gelanceerd.

De finale van het vijfde seizoen bleek definitief, al liet die wel nog ruimte voor extra verhaalllijn. Die kwam er onder de prequel en spin-off Better Call Saul, die zich richt op de vroege jaren van Jimmy McGill, de echte naam van White’s excentrieke maar realistische advocaat Saul Goodman. Volgens sommigen is Better Call Saul nog beter dan Breaking Bad, maar de nood naar meer Walter White bleef bestaan. Er bleven geruchten bestaan over nog een reeks, maar uiteindelijk bevestigde Gilligan dat het om een film ging. Er is nog geen releasedatum bekend.

Inspiratie nodig? Kijk hier naar de 50 beste series op Netflix, de lijst die wij continu updaten.

Gesponsorde artikelen