Breaking Bad + House M.D. = nieuwe misdaadserie Sneaky Pete

Breaking Bad + House M.D. = nieuwe misdaadserie Sneaky Pete

Nu Breaking Bad voorbij is, moet het zwarte gat dat Bryan Cranston (aka Walter White) heeft achtergelaten opgevuld worden. Niet getreurd, de acteur gaat samen met House-scenarist David Shore werken aan een nieuwe serie: Sneaky Pete. Het is nog niet zeker of Cranston zal meespelen, maar deze twee genieën die samen aan een serie werken? Slecht kan die al niet worden!

Sneaky Pete gaat over een crimineel die vrijkomt uit de gevangenis. Om zichzelf te beschermen tegen de maffia neemt hij de identiteit aan van zijn voormalige celgenoot en gaat hij werken voor diens familiebedrijf. Ondertussen spoort hij andere criminelen op en natuurlijk komt er ook romantiek bij kijken. 

De serie lijkt wel een mash-up van The Sopranos, Mad Men en Dexter. En met wat geluk komt er ook nog een beetje Breaking Bad en House bij kijken. Niets dan goeds dus! Bryan Cranston en David Shore zullen de serie uitbrengen op CBS. De Amerikaanse televisiezender staat erom bekend dat het vooral misdaadseries uitzend, zoals CSI, NCIS en Person Of Interest. Maar Sneaky Pete zou wel eens zo’n serie kunnen worden die er met kop en schouders bovenuit steekt. 

Walter White forever

Cranston heeft een paar buitengewone jaren achter de rug. Hij won verschillende indrukwekkende prijzen voor zijn rol als Walter White in Breaking Bad, maar daarvoor was hij ook al vaak genomineerd voor zijn rol in Malcolm in the Middle. Naast acteur is hij ook scenarioschrijver, regisseur en toneelspeler.Toch denken we bij hem meteen aan de chemieleraar annex drugsproducent. Cranston lijkt zijn Walter White-personage maar niet te kunnen afschudden, maar is er iemand die dat erg vindt? 

Ook David Shore mag trots zijn op prestaties tot nu toe. Hij is een van de schrijvers van House, de serie over de ietwat gestoorde maar briljante dokter die op bijna alles een antwoord heeft. House heeft ook al een reeks nominaties en awards op zijn naam staan en iedereen heeft er op z’n minst al één aflevering van gezien.

Shore probeert ondertussen al subtiel reclame te maken voor zijn nieuwe serie.

Wie in de serie zal meespelen en of Cranston zelf ook een rol heeft, is nog niet bekend. De kans is echter klein, want er staan al enkele films gepland voor 2015, waaronder Holland, Michigan en Trumbo.

Bron: Vanity Fair, Screenjunkies

Gesponsorde artikelen