Brengt Apple binnenkort een goedkopere nieuwe iPhone uit?

Brengt Apple binnenkort een goedkopere nieuwe iPhone uit?

De grootste kritiek die Apple altijd krijgt, is dat ze toch aan de dure kant zijn. Maar daar komt misschien weer even verandering in. Apple zou namelijk weer met een budgetvriendelijke smartphone komen. Apple bracht eerder, met de iPhone SE, al zo’n goedkopere smartphone uit en zou daar nu dus voor een opvolger zorgen. 

De eerste geruchten over een opvolger voor de iPhone SE kwam er al in juli van dit jaar. Er werden toen grote vraagtekens bij geplaatst, maar een maand later bleek het toch meer dan louter gebakken lucht. Wistron, een leverancier voor iPhone, zou z’n iPhone-productie in India zwaar gaan uitbreiden. Reden voor die uitbreiding was, volgens verschillende lokale bronnen, een nieuwe versie van de iPhone SE.

Budgetsmartphone

Dat gerucht werd nu opnieuw kracht bijgezet. De Taiwanese website CENS stelt dat Apple al in maart volgend jaar zou starten met de productie van de iPhone SE 2. Ze zouden dan in de winkels moeten liggen in het tweede kwartaal van 2018 en zouden om en bij de 450 dollar kosten in de VS. Omgerekend is dat 380 euro en met btw erbij zo’n 460 euro. Dat is iets duurder dan de originele iPhone SE die 399 euro kostte bij zijn release.

Apple zou zijn oog laten vallen hebben op de sterk groeiende markten in en rond India. En daar hebben ze een budgetvriendelijke smartphone voor nodig, want in die regio’s worden er aanzienlijk lagere bedragen uitgegeven aan elektronica.

iPhone SE 2

Volgens de bronnen zou de iPhone SE 2 een 4-inch scherm hebben, net zoals zijn voorganger, wat toch klein is in vergelijking met de huidige smartphones. De SE 2 zou, naar verluidt, het voorbeeld van de iPhone X volgen en komaf maken met de vingerafdrukscanner en die vervangen door Face ID-technologie. Al heeft Apple zelf, naar goede gewoonte, nog niets bevestigd.

Er ging maar weinig aandacht naar de eerste budgetsmartphone van Apple, maar toch overtrof die de verkoopverwachtingen. Apple-CEO Tim Cook benadrukte de strategie achter de SE in een conference call met investeerders die kritisch waren over de goedkopere iPhone. “We zeiden dat de iPhone SE een belangrijke toevoeging was aan onze line-up”, stelde hij. De SE was gericht op liefhebbers van kleinere, 4-inch-smartphones en op die groep die geen grote bedragen wil neertellen voor een smartphone, een markt waar ze hen voorheen nooit op hadden gericht. “In beide gevallen heeft onze strategie gewerkt.”

India

Dat net producent Wistron die nieuwe iPhone SE zou produceren, is geen verrassing. Zij waren al verantwoordelijk voor de originele iPhone SE. De nieuwe versie zou zelfs geproduceerd worden in dezelfde fabriek als z’n oudere broertje.

En dat die fabriek zich in India bevindt, en dus dicht bij hun doelgroepmarkt, is uiteraard ook niet toevallig. Ze zouden ook in gesprek zijn met lokale overheden om hun fabrieken in de regio nog te kunnen uitbreiden. Zo zouden ze hun productiecapaciteit willen verdubbelen, of zelfs verdriedubbelen, over de volgende vijf jaar.

Gesponsorde artikelen