Brexiteer Nigel Farage krijgt milkshake over zich gegooid tijdens campagne 

Brexiteer Nigel Farage krijgt milkshake over zich gegooid tijdens campagne 

De voormalige leider van UKIP, de partij die strijdt voor de onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk uit Europa, werd bekogeld met een milkshake tijdens zijn campagne in Newcastle. De dader vond het blijkbaar gerechtvaardigd: “Het gal en het racisme dat hij uitbraakt in dit land zijn veel schadelijker dan een beetje milkshake tegen zijn vest.” De langdurige brexit onderhandelingen hebben er toe geleid dat sommige Britten hun manieren verliezen. 

Nigel Farages campagne verliep vandaag blijkbaar niet zo vlekkeloos als gedacht, wanneer hij plots verrast werd met een lading milkshake op zijn kostuum. De dader had nochtans geen spijt van het gooien van zijn Five Guys banaan en gezouten karamelmilkshake.

De schuld van de bodyguards

In een video is te zien hoe bodyguards Farage naar zijn wagen leiden terwijl buiten beeld iemand giert van het lachen. De brexit voorman zou na het incident vooral kwaad geworden zijn op zijn bodyguards. “Hoe kon dit nu gebeuren?” en “dit had je toch al lang kunnen zien aankomen”, waren een van de dingen die hij zijn bodyguards verweet. De euroscepticus reageerde snel op Twitter: “Helaas zijn sommige remainers geradicaliseerd, in de mate dat normaal campagnevoeren onmogelijk is geworden. Om een beschaafde democratie te laten werken, heb je de instemming van de verliezers nodig. Politici die het resultaat van het referendum niet accepteren, hebben ons hiertoe geleid.”

Hier zie je de video:

“Een beter doel”

De dader, Paul Crowther, 32, uit Throckley in Newcastle, gaf met trots toe de milkshake te hebben gegooid en zei: “Ik wist niet eens dat hij hier was. Ik dacht: dit is mijn enige kans.” Crowther had gezien dat er een Brexit-evenement bezig was in het centrum en dacht dat een of ander Eropees parlementslid, van de Eurosceptische fractie: Europa van vrijheid en democratie (EVD), waar ook iemand van het Vlaams Belang in zetelt, een toespraak ging houden, tot hij tot zijn verrassing de partijleider Farage zag. Nadat Crowther gearresteerd werd door de politie ter plaatse voegde hij eraan toe: “Ik keek behoorlijk uit naar mijn milkshake, maar ik denk dat het nu toch een beter doel heeft gekregen. Het gal en het racisme dat deze man over het land uitspuwt, is veel schadelijker dan een beetje milkshake over zijn kostuum.”

Op Twitter waren er vooral veel gemengde reacties op het incident:

Gesponsorde artikelen