Left Right
scrollTop top

Brian Johnson: “AC/DC gaat niét met pensioen”


Brian Johnson: “AC/DC gaat niét met pensioen”

AC/DC-zanger Brian Johnson ontkent dat zijn band met pensioen gaat wegens de ziekte van een bandlid. Johnson stelt dat AC/DC in mei naar de studio trekt en dat hij niets uitsluit. Ritmegitarist Malcolm Young houdt het voorlopig wel voor bekeken wegens een ernstige ziekte.

AC/DC heeft op de officiële Facebookpagina van de groep aangekondigd dat oprichter en gitarist Malcolm Young het voorlopig voor bekeken houdt wegens gezondheidsproblemen. Zo bevestigen ze nu de geruchten. Volgens het Facebookbericht zal de groep wel blijven bestaan, iets dat ook zanger Brian Johnson eerder vandaag vertelde.

“We komen wel degelijk in mei samen in Vancouver”, zei Johnson aan The Telegraph. “We nemen wat gitaren vast, have a plonk, en zien of iemand wat goede riedeltjes of ideeën heeft. Als er iets gebeurt, zullen we het opnemen.”

Johnson bevestigde in het interview ook dat een bandlid ziek is, maar wou toen nog niet zeggen wie. Hij ontkent alleszins dat het gedaan is met AC/DC. “Ik zou over de toekomst liever niets willen zeggen in de ene of andere zin”, zegt hij. “Ik sluit niets uit. Een van de jongens heeft een slopende ziekte, maar ik wil er niet te veel over zeggen. Hij is erg trots en gesteld op zijn privacy, een geweldige kerel. We zijn al 35 jaar maten en ik kijk erg naar hem op.”

40 jaar

AC/DC zou het 40-jarig bestaan van de hardrockband willen vieren met een tournee, die dan mogelijk 40 optredens op 40 verschillende plaatsen zou tellen. “Dat zou een fantastische manier zijn om bye bye te zeggen”, stelt Johnson. “We zouden het dolgraag doen. Maar het is momenteel koffiedik kijken.”

“AC/DC is zo’n hechte familie”, gaat hij verder. “We hielden vast aan onze kleuren doorheen de eighties en nineties toen mensen zeiden dat we onze kleren en onze stijl moesten veranderen. Maar dat deden we niet, en mensen snapten dat wij the real deal zijn.”

De Australische band heeft al voor andere hete vuren gestaan, waarvan het grootste natuurlijk de dood van voormalige zanger Bon Scott in 1980. De nu 66-jarige Johnson nam toen zijn plaats in achter de micro op Back in Black, wat een gigantisch succes werd.

Bron: Telegraph

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810