Bring it on! De ‘hamdog’, een nieuw broodje met hamburger én worst

Bring it on! De ‘hamdog’, een nieuw broodje met hamburger én worst

Een broodje hamburger én worst, een paar sauzen en de traditionele ingrediënten, da’s de ‘hamdog’. Dat zijn zoveel vliegen in één klap! Uitvinder Mark Murray uit het Australische Perth kreeg er na enkele jaren eindelijk een patent op. De ‘hamdog’ is voorlopig nog ongeschikt voor vegetariërs, maar Murray ziet het groots en wil in de toekomst ook ‘veggiehamdogers’ op de markt brengen. 

Waarom er nog niemand op het idee kwam is een raadsel, maar de uitvinding van Mark Murray uit Perth is er pats op. Hij bedacht de hamdog al in 2004, maar kreeg er pas een patent voor in 2009.

Het broodje bestaat uit een hotdogworst dat tussen een in de helft gesneden hamburger ligt. Met daarbij sla, tomaten, kaas en pickles. En niet te vergeten de drie sausjes die de hamdog compleet maken: mosterd, tomatensaus en mayonaise.

De productie loopt in een bakkerij en is voorlopig nog kleinschalig, wat alles kostbaar en tijdrovend maakt. “Maar we zijn bezig de productie te automatiseren”, zegt Murray aan de Australische nieuwssite news.au.com. Voorlopig showt en verkoopt hij z’n vondst op shows, festivals en lokale marktjes. Maar hij ziet het groter.

Want wie geïnteresseerd is kan zich bijvoorbeeld voor tienduizend Australische dollar (zo’n zevenduizend euro) in de business inkopen en een franchise beginnen. En in de toekomst wil hij ook glutenvrije, vegan en vegetarische hamburgers op de markt brengen.

Check hier hoe zo’n ‘hamdog’ gemaakt wordt

Gesponsorde artikelen