Samenwerking Bring Me The Horizon en Evanescence-frontvrouw Amy Lee kwam er na klacht over plagiaat

Op de nieuwe plaat van Bring Me The Horizon staat een samenwerking met Amy Lee. De zangeres van Evanescence is namelijk een grote fan van BMTH. Ze wilde zelfs een aanklacht vergeten om met de band te kunnen samenwerken. One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March To Your Death is terug te vinden op ‘Post Human: Survival Horror’. Zo heet het nieuwe album van Bring Me The Horizon.

Bring Me The Horizon heeft net een nieuw album op de wereld losgelaten. En om de komst van ‘Post Human: Survival Horror’ te vieren, trekt de band de wereld (virtueel) rond voor allerlei interviews. Eentje daarvan was met muziekwebsite NME. Daar vertelde frontman Oli Skyes een grappige anekdote over één van de nummers op het album.

Aangeklaagd

One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March To Your Death is een samenwerking met Amy Lee, de zangeres van Evanescence. En die samenwerking is er op een nogal opvallende manier gekomen.

“Het rare aan Evanescence is dat ze ons aangeklaagd hebben over ons vorige album”, vertelde Skyes lachend. “In het nummer Nihilist Blues hebben we één van hun verzen gebruikt. Het was niet bewust, maar toen we het beseften hebben we beslist om er niet eens over te discussiëren.”

Samenwerken?

Het probleem is onderling opgelost: Amy Lee kreeg credits voor het schrijven van de vers. En toen contacteerde het management van Evanescence dat van Bring Me The Horizon. “Ze vertelden me dat Amy een grote fan is en met ons wilde samenwerken. Dat was mooi meegenomen.”

In One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March To Your Death stelt Oli Skyes de mensheid voor. “Amy is Moeder Natuur. En het voelde zo perfect om de moeder van de rock dat te horen zingen.”

‘Post Human: Survival Horror’ is nu overal verkrijgbaar. Dus ook op Spotify:

Meer
Lees meer...