Britney Spears geeft echte reden waarom ze Instagram verwijderde

Vorige week zorgde Britney Spears voor bezorgdheid bij haar fans. De zangeres had namelijk opnieuw haar Instagrampagina verwijderd. De fans namen het heft in eigen handen en belden de politie op om op controle te gaan bij Britney. Er bleek uiteindelijk niets aan de hand en nu deelt Britney via Twitter waarom ze haar profiel op Instagram verwijderde.

Britney Spears (41) heeft opnieuw gesproken na het incident waarbij fans de politie belden omdat ze vreesden voor de mentale gezondheid van de zangeres. De aanleiding van die bezorgdheid was het feit dat Britney haar pagina op Instagram had verwijderd. Maar nu legt ze uit waarom ze dat deed.

Britney Spears

Vorige week deelde Britney opnieuw een foto met een lange caption op Instagram. Niet veel later verwijderde de zangeres haar account. Dat deed ze in het verleden al vaker, maar deze keer maakten enkele fans zich zorgen om haar mentale toestand. Vooral door de zin: “Iemand van wie ik hou alles geven, zorgt alleen voor een mes in m’n hart”.

De lokale politie kreeg verschillende telefoontjes van fans met de vraag of ze konden gaan kijken bij Britney thuis. De politie deed vervolgens een wellness check bij de zangeres en besloot dat alles oké was. De lokale sheriff liet weten aan Page Six dat ze inderdaad op controle gingen bij de zangeres. “Ik kan bevestigen dat we niet geloven dat Britney Spears in gevaar is.” Wel zou Britney volgens bronnen van TMZ geïrriteerd zijn geweest na het politiebezoek. “Ze begrijpt dat haar fans enorm om haar geven en hopen dat alles goed gaat met haar. Daardoor was ze niet verbaasd dat alles escaleerde en de hulpdiensten ingeschakeld werden. Maar het kwam toch heel ongelegen.”

“Respecteer mijn privacy”

Later reageerde Britney op het voorval via Twitter. Daarbij liet ze eerst weten dat de politie inderdaad op bezoek kwam. De zangeres benadrukte daarbij wel dat ze haar huis niet binnenkwamen, maar al aan de poort merkten dat er niets aan de hand was en oordeelden dat Britney veilig was. Vervolgens vertrokken ze meteen.

In hetzelfde bericht liet Britney ook weten dat ze houdt van haar fans en apprecieert dat ze zich zorgen om haar maken, maar dat ze toch liever zou hebben dat haar privacy gerespecteerd wordt. “Het ging een beetje te ver en mijn privacy werd geschonden”, schreef ze. “Ik werd opnieuw in een negatief daglicht geplaatst door de media. Op dit punt in mijn leven hoop ik dat het publiek en mijn fans, waar ik zo veel om geef, mijn privacy kunnen respecteren in de toekomst.”

Haatcomments

Hoewel Britney haar Instagram verwijderde, is ze dus wel nog steeds actief op Twitter. Daar deelde ze nu waarom ze de keuze maakte om haar profiel op Instagram te verwijderen. Bij een video vanuit de fitness deelde Britney een lange boodschap, verdeeld over verschillende tweets. Aanvankelijk liet ze weten dat ze veilig en wel is.

Vervolgens gaf ze ook de echte reden waarom ze haar Instagram verwijderde. “Ik sloot m’n Instagram af omdat er te veel mensen waren die zeiden dat ik er als een idioot uitzag wanneer ik danste en dat ik gestoord leek. Ik deed gewoon m’n best, maar het was vreselijk om te zien hoe mensen vrij over me praatten op televisie. Het kwetste me echt.” Voorlopig is het nog niet duidelijk of Britney haar Instagram deze keer terug zal activeren.

Meer
Lees meer...