Britney Spears-muziek in musical over sprookjesprinsessen ‘Once Upon A One More Time’

Britney Spears-muziek in musical over sprookjesprinsessen ‘Once Upon A One More Time’

Fan van Britney Spears én musicals over sprookjesprinsessen? Ga eind dit jaar naar Amerika! Want daar zijn ze druk bezig met een musical over Assepoester, Doornroosje, Rapunzel en Sneeuwwitje op de muziek van Britney Spears, ‘Once Upon A One More Time’.

Sprookjes met Britney? Yes, please! En nu komt het er ook echt aan: er is een prinsessenmusical in de maak met maar liefst 23 nummers van Britney Spears. De musical heet Once Upon A One More Time en is een humoristische, luide en feministische kijk op het leven van de sprookjesprinsessen die altijd al hermetisch afgesloten hebben geleefd.

Boekenclub

De prinsessen Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester zitten samen in een boekenclub. Alles is leuk en rustig, tot ze een nieuw boek wensen en een niet zo goede fee hen The Feminine Mystique stuurt. Dat is een feministisch boek uit de jaren 1960, waarin duidelijk wordt dat vrouwen niet tevreden zijn met hun opgedrongen rol van echtgenote, moeder en huisvrouw in de maatschappij.

Plots krijgen de prinsessen moderne ideeën in hun schoot geworpen en verandert hun kijk op hun leven. Ja, girls, er is meer dan jurken die gemaakt worden door vogels, poetsdiensten die bestaan uit bosdieren en een echte liefdeskus. Tijdens de musical worden Assepoester, Doornroosje, Rapunzel en Sneeuwwitje gevolgd in hun zoektocht naar hun happily ever after.

Droom die uitkomt

Britney Spears heeft al een repetitie bijgewoond en is bijzonder tevreden. “Het is zo spannend en leuk dat er een musical komt met mijn liedjes – en al zeker een die zich afspeelt in zo’n magische wereld vol personages waarmee ik ben opgegroeid. Het is echt een droom die uitkomt!” De makers van de musical zijn al jaren aan het samenwerken met Britney Spears om een concept te ontwikkelen dat haar unieke stijl en opgewektheid weerspiegelt.

De musical gaat in première op 13 november in Chicago. Het plan is om daarna ook naar Broadway te trekken.

Gesponsorde artikelen