Brits koningshuis maakt eindelijk bekend wie Meghan Markle naar altaar zal lopen

Brits koningshuis maakt eindelijk bekend wie Meghan Markle naar altaar zal lopen

Eindelijk weten we wie naast Meghan Markle zal lopen wanneer ze morgen naar het altaar wordt gebracht om te trouwen met prins Harry. Het is kroonprins Charles die de taak op zich zal nemen. Haar toekomstige schoonvader dus, nadat haar eigen vader forfait moest geven. Ze zou een groot deel van de tocht echter alleen afleggen, wat een serieus statement zou zijn.

Voor Meghan Markle was het slecht nieuws toen ze deze week plots hoorde dat haar vader zich zou terugtrekken uit het huwelijk. Wie moest hem vervangen om haar hand aan prins Harry te gaan geven? Bookmakers openden zelfs weddenschappen, maar met prins Charles is het uiteindelijk één van de outsiders geworden. En toch is de keuze logisch, want hij had nog geen officiële rol tijdens de huwelijksceremonie.

De grote favoriet was de moeder van Meghan, die al een paar dagen op Brits grondgebied vertoeft. Prins William werd ook genoemd, maar die is al getuige van zijn broer Harry. Met Charles doen de klassieke Britten ook precies wat van hen verwacht werd. Volgens de traditie moet de bruid begeleid worden door oudere man, en dus was Charles de perfecte kandidaat voor de job. Ook prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth II werd wel eens vernoemd, maar die herstelt van een heupoperatie.

Opmerkelijk: volgens CNN zal ze een groot deel van de tocht alleen afleggen. Enkel haar bruidsmeisjes zullen meelopen. Daar heeft ze zelf voor gekozen. Het zou in elk geval een sterk feministisch statement zijn. Charles mag dan het laatste stuk met haar afleggen, maar hij zal meteen een stap achteruit zetten wanneer ze aan het altaar komen. Hij is niet de vader van Meghan, dus zo kan hij onmogelijk haar hand weggeven.

Prins Charles

Charles zou het goed kunnen vinden met Meghan. Hij is zelf ook in Windsor getrouwd met zijn huidige echtgenote Camilla Parker Bowles. In een statement van het Britse koningshuis staat te lezen: “Ms. Meghan Markle heeft Zijn Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales gevraagd om haar naar het altaar in de Quire of St. George’s Chapel te begeleiden op haar huwelijksdag. De Prins van Wales is tevreden dat hij Ms Markle op die manier in de koninklijke familie mag verwelkomen.”

Natuurlijk blijft dit voor Meghan een noodoplossing, nadat haar eigen vader besloot om zich terug te trekken. De reden daarvoor was een paparazzischandaal en het feit dat hij z’n dochter niet nog meer in verlegenheid wou brengen. Hij zou ook een medische ingreep moeten ondergaan.

Wat doet Meghan vandaag?

Tijdens de laatste uren voor haar huwelijk zal Meghan het gezelschap van haar moeder Doria Ragland krijgen. Samen gingen ze al op bezoek bij Charles en Camilla, vermoedelijk om hem te vragen of hij Meghan zou willen begeleiden. Vanmiddag gaan ze nog op de thee bij de Queen in Windsor, en haar laatste nacht als niet-royal brengt Meghan Markle door in een luxehotel.

Gesponsorde artikelen