Left Right
scrollTop top

Brits koppel dat baby naar Hitler vernoemde, moet jarenlang cel in


Brits koppel dat baby naar Hitler vernoemde, moet jarenlang cel in

Een Brits koppel dat eerder de pers kwam omdat ze hun kind naar Adolf Hitler vernoemd hadden, moet naar de cel in het Verenigd Koninkrijk. Ze worden ervan beschuldigd lid te zijn van de verboden neonazistische groepering National Action.

Een 38-jarige vrouw en haar 22-jarige toyboy moeten respectievelijk 5 en 6,5 jaar naar de gevangenis omdat ze ervan beschuldigd worden lid te zijn van de neonazistische groep National Action. Dat meldt de BBC.

Ze hadden hun kind als tweede naam Adolf gegeven.

(467 Duitse rechtsextremisten en neonazi’s tegen wie een arrestatiebevel is uitgevaardigd, zijn spoorloos.)

Foto’s in KKK-uniform

De rechter was ook extra streng voor het stel omdat ze met hun kind poseerden op “verontrustende foto’s”. De man liet zich bijvoorbeeld met zijn kind fotograferen in een uniform van de van de Amerikaanse, extreemrechtse terreurgroep Ku Klux Klan.

(Uit een rapport van de dienst Terrorismebestrijding van de Nederlandse overheid blijkt dat er sprake is van een toename van rechts-extremistisch geweld in West-Europa.)

Messen en kruisbogen

Toen agenten het pand van het koppel binnenvielen, vonden ze ook messen en kruisbogen. Ze troffen ook kussens met hakenkruizen aan en bakvormen in de vorm van het symbool van het Derde Rijk.

De man was actief als beveiliger, de vrouw als huwelijksfotograaf. Ook andere leden van National Action werden tot jarenlange gevangenisstraffen veroordeeld.

(Front National-topvrouw Marine Le Pen moet de EU bijna 300.000 euro wegens gesjoemel.)

De verontrustende foto waar de rechter zwaar aan tilde:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539