Britse koninklijke familie wordt uit Londen geëvacueerd als brexit voor problemen zorgt

Britse koninklijke familie wordt uit Londen geëvacueerd als brexit voor problemen zorgt

De Britse autoriteiten hebben evacuatieplannen uit de Koude Oorlog van onder het stof gehaald om de koninklijke familie naar een andere plaats te verhuizen als het in Londen tot opstoten zou komen naar aanleiding van de brexit. Volgens sommige Britten zijn deze plannen broodnodig, anderen vinden het onzin.

Het nieuws werd bekend gemaakt door de Britse kranten The Guardian en de Sunday Times. “Deze plannen voor een evacuatie bestaan al sinds de Koude Oorlog, maar ze worden nu opnieuw gebruikt voor het geval er burgerlijke wanorde uitbreekt in het geval van een no-deal-scenario voor de brexit.”

De kranten zouden aan het nieuws gekomen zijn via anonieme bronnen binnen de Britse regering. De veilige locaties zouden zich buiten Londen bevinden.

Onlangs sprak Queen Elizabeth II nog voor een vrouwengroep waarin ze een speech gaf die er volgens opiniespelers op aanstuurde dat politici het eens moeten worden over de brexit.

Sommigen spreken tegen

Het conservatieve, Britse parlementslid Jacob Rees-Mogg is voor de brexit en zei onlangs aan de Sunday Times dat de paniek over een mogelijke no-deal-brexit ongegrond is. Hij wees erop dat oude Britse royals ook in Londen bleven tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.

Dai Davies, een man die vroeger voor de veiligheid van de Britse, koninklijke familie instond, spreekt dat tegen: “Als er problemen zouden zijn in Londen, moet je de koninklijke familie weghalen van die belangrijke locaties.”

Gesponsorde artikelen