Britse school voert boete in voor laatkomers en ouders: 1 pond per minuut 

Britse school voert boete in voor laatkomers en ouders: 1 pond per minuut 

Een Britse school heeft een nieuwe regel ingevoerd: kom je jouw kindje te laat ophalen? Dan betaal je 1 pond (1,11 euro) boete per minuut! De school kon er niet meer mee lachen dat zoveel kleuters te laat worden opgehaald. Volgens de directeur zou deze regeling ervoor zorgen dat leerkrachten meer worden gerespecteerd.

Ouders van kinderen die op Oasis Academy Limeside in Oldham zitten, kunnen vanaf nu geen minuut te laat zijn, of ze worden beboet. De leerkrachten en het extra personeel is het beu om altijd te moeten wachten op ouders die te laat zijn.

Volgens de directeur Helen Arya werkt het personeel in twee sessies, één die om 11.45 uur eindigt en één die begint om 12.15 uur. De kleuters kunnen dus naar school gaan in de voormiddag of in de namiddag. Maar tussen de twee sessies door, dagen de ouders veel te laat op.

Het personeel van de school kon daar niet meer mee lachen, dus kregen alle kleuters afgelopen maandag een brief mee naar huis: “De opvang moet tijdens de middag sluiten zodat het personeel kan lunchen en de lessen in de namiddag kan voorbereiden. Als je te laat bent, zal je één pond moeten betalen per minuut.” Als dat niet genoeg is, verwittigen ze ook dat als je te vaak laat bent, je kind geen plaats meer zal hebben op de school.

Walgelijk

De ouders reageren verontwaardigd en begrijpen niet dat de school zoiets kan doen. Volgens Manchester Evening News kregen ze reacties zoals “Ik vind het walgelijk”, en “Kunnen ze zoiets wel maken?” Een ouder vroeg zich ook af of zo’n toeslag eigenlijk wel legaal was.

De school neemt dit probleem erg serieus: “De brief aan onze ouders eerder deze week, was om te verduidelijken hoe serieus we dit probleem nemen”, klinkt het.

Als dat maar goed komt voor de kleuters.

Gesponsorde artikelen